Jürgen Klopp nekiesett a „tudatlan” riporternek percekkel Szoboszlai gólja után

A Liverpool 2-0-s győzelmet aratott szerda este a Premier League 15. fordulójában, Szoboszlai Dominik pedig tett arról, hogy a csapat edzője, Jürgen Klopp nyugodt lelkiállapotban adhasson nyilatkozatot, hiszen a 95. percben szerzett góljával elvarrta a szálakat. Ennek ellenére is sikerült kihozni a sodrából a vehemens németet: Klopp élő adásban tudatlansággal vádolta a riportert.

2023. 12. 07. 7:32
English Premier League - Manchester City vs Liverpool
epa10994416 Liverpool manager Juergen Klopp looks on from the touchline during the English Premier League soccer match between Manchester City and Liverpool FC, in Manchester, Britain, 25 November 2023. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik a kritikák ellenére is élvezte Jürgen Klopp bizalmát, amire rászolgált, hiszen újra a Liverpool egyik legjobbja volt a Sheffield elleni meccsen, és nem csak a gólja miatt. A német edző a tévésekkel nem ennyire nagyvonalú, a meccs utáni interjúban ugyanis a riporternek elég volt Klopp szemszögéből egyet hibáznia, és máris kemény választ kapott.

English Premier League - Liverpool vs Nottingham Forest
Jürgen Klopp számára Szoboszlai gólja sem volt vigasz, a fejét fogta a riporter megjegyzése miatt. Fotó: EPA/Peter Powell

Történt, hogy Marcus Buckland műsorvezető szóba hozta a Liverpool következő meccsét, amelyet szombaton ebédidőben (13.30) játszik a Crystal Palace vendégeként, majd viccesen megjegyezte, hogy ez a kedvenc kezdési időpontja. Ennyi elég is volt, robbant a Klopp-bomba, a német a The Telegraph cikke szerint tudatlansággal vádolta a riportert.

– Nagyon jó ezen poénkodni, igaz? – csapott le Klopp, aki nehezményezte, hogy a tévéközvetítések miatt lehetetlen időpontokra kell felkészíteni a csapatát. – Tudom, hogy hiába dolgozol a futballban, még te sem érted, mi ezzel a baj, akkor miért magyarázzam el újra?  

Amikor a riporter szabadkozott, hogy szerinte ő nem volt tiszteletlen, Klopp vissszavágott, hogy „már az volt”.

Klopp szerint a világ vicce lenne leírni a Manchester City-t

Klopp azért a szakmai értékelésbe is belement, a Sheffield elleni meccsről ezt mondta: – Nem akarok túlságosan kritikus lenni, tudom, hogy ennél jobb futballra is képesek vagyunk, de az évnek ebben a szakaszában csak a győzelem és a túlélés számít.

A Liverpool edzőjét a bajnokság állásáról is faggatták, hiszen a címvédő Manchester City visszacsúszott a negyedik helyre, hátránya négy pont a második Liverpool és hat az éllovas Arsenal mögött.

– A futballtörténelem legnagyobb vicce lenne, ha valaki leírná a Manchester City-t, és az Arsenal is komoly harcba kezdett. Csak a következő meccs számít – jelentette ki Klopp.

Borítókép: Jürgen Klopp kikelt magából a Van Dijk és Szoboszlai góljaival megnyert meccs után (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.