Revánsot venne a Hertha, de Dárdai Pál siránkozásról és álmodozásról is beszélt

Magyar szempontból különösen izgalmas a szerda esti Hertha–Hamburg meccs a Német Kupa nyolcaddöntőjében, hiszen már csak ez a két magyar érdekeltségű csapat van versenyben a sorozatban. A berliniek vezetőedzője, Dárdai Pál nagy álma volt a kupagyőzelem, ma viszont már nem álmodozik, de nem is siránkozik: revánsot venne Németh András Hamburgján a korábbi csúf vereség miatt.

2023. 12. 06. 12:30
DFB Cup - Hertha BSC vs 1. FSV Mainz 05
epa10953323 Hertha’s head coach Pal Dardai gestures during the German DFB Cup second round soccer match between Hertha BSC and 1. FSV Mainz 05 in Berlin, Germany, 01 November 2023. EPA/CLEMENS BILAN CONDITIONS - ATTENTION: The DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: CLEMENS BILAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a Bundesligában szereplő „magyar” klubok, a Lipcse (Willi Orbán, Gulácsi Péter), a Freiburg (Sallai Roland) és a Hoffenheim (Szalai Attila) már kiestek a Német Kupa korábbi szakaszában, az egyaránt a másodosztályban szereplő Hertha és a Hamburg maradt versenyben a legjobb tizenhat között magyar képviselettel. A berlinieket ugye vezeti, s három fia, a magyar válogatottságon gondolkozó Márton, s a sérült Palkó és Bence is a csapat tagja, a Hamburg színeiben pedig a válogatott kerettag csatár, Németh András szerepel.

DFB Cup - Hertha BSC vs 1. FSV Mainz 05
Dárdai Pál visszavágna a Hamburgnak a Német Kupában. Fotó: EPA/Clemens Bilan

A két csapat egyszer már összecsapott ebben a szezonban a bajnokságban, akkor a Hamburg nagyon simán, 3-0-ra legyőzte hazai pályán Dárdai Pál együttesét. A magyar vezetőedző erre a meccsre is kitért az újabb összecsapás előtt.

Dárdai Pál: Megmutatjuk, mennyit fejlődtünk

– Akkor osztálykülönbség volt a két csapat között, ilyet már nem akarok látni – fogalmazott Dárdai, akinek a szavait a Ripost szemlézte. – Megvédjük magunkat és megmutatjuk, mennyit fejlődtünk azóta. Felkészültek leszünk, igazi kupacsapata lesz. Nem fogok siránkozni. Mi játszunk otthon, mi alszunk otthon.

Dárdai sosem tagadta, hogy a Német Kupa mennyire fontos a számára, hiszen 1997 óta tagja a Hertha-családnak, de sem játékosként, sem edzőként nem jutott még a döntőbe, amelyet pedig a klub stadionjában, a berlini Olimpiai Stadionban rendeznek évről évre.

– Itt vagyok lassan már harminc éve, abbahagytam az álmodozást. Egyszerűen csak olyan keményen dolgozunk, ahogy csak lehet, és semmit sem akarunk ígérni – árulta el Dárdai.

Német Kupa, nyolcaddöntő:
Hertha–Hamburg 20.45

Borítókép: Dárdai Pál már nem álmodozik a kupagyőzelemről, de a Hamburg ellen fűti a bizonyítási vágy (Fotó: EPA/Clemens Bilan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.