Taylor Swift is hozzájárulhat a francia futballklub kieséséhez

A francia labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Olympique Lyon mélyrepülése váratlanul érte a szurkolókat, hiszen a csapat néhány éve még a Bajnokok Ligájában vitézkedett. Most a kiesés ellen harcol, és még az is előfordulhat, hogy egy amerikai énekesnő, Taylor Swift megnehezíti ezt a küzdelmet.

2023. 12. 06. 11:29
Alexandre Lacazette Olympique Lyon
Lyon's French forward #10 Alexandre Lacazette (C) reacts after missing a goal opportunity during the French L1 football match between Olympique Lyonnais (Lyon) and LOSC (Lille) at the Groupama stadium in Lyon, central eastern France on November 26, 2023. (Photo by ARNAUD FINISTRE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alexandre Lacazette az Arsenalnál eltöltött öt idény után tavaly tért vissza nevelőcsapatához, az Olympique Lyonhoz. Most minden bizonnyal azt kívánja, bárcsak ne döntött volna így, mert míg az Ágyúsok vezetik a Premier League-t, a játékoskeret értéke alapján a mezőnyben nyolcadik Lyon csupán a Ligue 1 utolsó helyén szerénykedik, és ha így folytatja, előfordulhat, hogy kiesik, esetleg osztályozót kell játszania a szezon végén a bennmaradásért. Mintha ez egyébként is nem lenne elég nagy baj, ha valóban osztályozóra kényszerülnének, a csapatot ennek idejére el kellene költöztetni a stadionból, ugyanis Taylor Swift kitúrná őket az otthonukból.

Los Angeles Chargers v Kansas City Chiefs Taylor Swift
A koncertezés mellett Taylor Swift (középen) jelenleg főleg NFL-meccseket látogat Fotó: AFP/Getty Images/David Eulitt

 

Taylor Swift nem költözik, a Lyon igen?

A párja, Travis Kelce miatt jelenleg leginkább NFL-mérkőzéseken feltűnő énekesnőnek világ körüli, Eras elnevezésű turnéja részeként 2024-ben Európában is lesznek fellépései, és mint arra a Marca rávilágított, június másodikán és harmadikán éppen az Olympique Lyon stadionját, a Groupamát veszi kölcsön e célból. 

Taylor Swift lyoni koncertjeire már minden jegyet eladtak, másik helyszínt már nem keresnek, így ha a csapat a tizenhatodik helyen végez a bajnokságban, akkor a klubvezetőknek új stadiont kell találniuk a Lyon jövőjét meghatározó osztályozó visszavágójának lebonyolítására.

Így az együttesnél abban reménykedhetnek, hogy nem a tizenhatodikként zárják majd a szezont (esetleg annál lejjebb, ami azonnali kiesést jelent). Az idény kezdetén hasonló forgatókönyv még az Olympique Lyon szurkolóinak rémálmaiban sem igen merülhetett fel. A csapat 2008-ban volt legutóbb bajnok, azóta a Bajnokok Ligájában is fel-feltűnt, három éve például még az idei győztes Manchester Cityt is kipottyantották a negyeddöntőben. A mostani, őszi vesszőfutás során, amikor tizenháromból csak egy meccset nyert meg a Lyon, már három edzőt fogyasztott el a csapat, amelynek jelenleg hat pont a lemaradása a még bennmaradást jelentő tizenötödik helytől.

Taylor Swift pedig közben sikert sikerre halmoz, és az európai futballélet más szentélyeiben is feltűnik: a Santiago Bernabeu Stadionban (Real Madrid), az Anfield Roadon (Liverpool) és a Wembleyben (angol válogatott) is ad koncertet jövőre.

 

Borítókép: Alexandre Lacazette (fehérben) csak reménykedhet, hogy osztályozóra nem kerül sor (Fotó: AFP/Arnaud Finistre)

 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.