Az éremesélyes magyar úszó a Covid miatt nem mehetett Romániába az Eb-re

Egy éremeséllyel biztosan szegényebb lett a magyar úszóválogatott a romániai Otopeniben zajló rövid pályás Európa-bajnokságon. A tavaly nagypályán Eb-ezüstérmes Kovács Benedek az Egyesült Államokból lóhalálában jött haza, hogy részt vehessen az Eb-n Romániában, de kiderült, hogy koronavírusos, így a Covid miatt lőttek az Eb-jének. Ma Késely Ajna veheti célba a dobogót.

2023. 12. 06. 11:08
KOVÁCS Benedek
Budapest, 2023. október 21. Kovács Benedek Bendegúz a férfi 100 méteres gyorsúszás elõfutama utánaz úszókvilágkupa-sorozatának utolsó, budapesti állomásán a Duna Arénában 2023. október 21-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Benedek azon magyar úszók egyike, akiket bármely világversenyen a döntőbe várhatunk, tavaly és idén is ott volt a fináléban a világbajnokságon 200 háton, ha pedig „csak” az európai mezőnyről van szó, akkor abszolút éremesélyes, tavaly a római Eb-n ezüstérmet szerzett. A rövid pálya persze más műfaj, de mivel a legnagyobb hazai és nemzetközi riválisa, a világbajnok kihagyja a romániai versenyt, Kovács esélyei egész jók lehettek volna egy újabb éremre. De közbeszólt a Covid.

KÉSELY Ajna
Késely Ajna lehet az első magyar éremszerző a rövid pályás Eb-n Romániában. Fotó: MTI/Derencsényi István

Kovács a múlt héten az Egyesült Államokban versenyzett a US Openen többek közt Kós, Németh Nándor és Márton Richárd mellett, ám míg utóbbi kettő már csatlakozott az Eb-szereplő magyar válogatotthoz, ő ezt nem tehette meg. Mint kiderült, hazaérve pozitív Covid-tesztet adott, így koronavírus-fertőzés miatt nem mehetett Romániába.

 

Késely Ajna lehet az első magyar érmes

A szerda esti döntőkben jó esély van az első magyar érem megszületésére Otopeniben. Késely Ajna kedden a harmadik helyen jutott be a 800 gyors mai fináléjába, és az időeredmények alapján csak egy úszó lehet veszélyes a legalább harmadik helyére, a másik magyar, Flück Nóra, aki negyedik lett az előfutamban. Tehát ha nagy meglepetés nem történik, legalább egy magyar éremre jó esély van az Eb második napján.

Az első napon ehhez a női mezőny korelnöke, járt közel, aki negyedik lett 400 vegyesen, amelyben néhány riválisa még meg sem született, amikor ő 2005-ben már rövid pályás Eb-n úszott. Kedden a 4×50 méteres női gyorsváltó országos csúccsal hatodik, a fiúk pedig ötödikek lettek.

A szerdai döntők 17 órakor kezdődnek (élőben az M4 Sporton).

 

Borítókép: Kovács Benedek koronavírusos, kihagyja a romániai Eb-t (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.