Edina 2024. február 26.
logo

Szoboszlai Dominikék ma estére megkapták a Liverpool gyűlölt játékvezetőjét

Magyar Nemzet
2023.12.06. 09:32 2023.12.06. 14:52
Szoboszlai Dominikék ma estére megkapták a Liverpool gyűlölt játékvezetőjét

A Premier League hétközi 15. fordulójában a Liverpool ma este a Sheffield United otthonában lép pályára (20.30, tv: Spíler 1). Szoboszlai Dominik csapatánál igencsak felhördültek, és a liverpooli szurkolók is kiakadtak, amikor kiderült, hogy ki vezeti a találkozót. Simon Hooper enyhén szólva sem kedvenc a Vörösök háza táján…

Még a 7. fordulóban, szeptember 30-án játszották a Tottenham–Liverpool mérkőzést, amelyet a házigazda úgy nyert meg 2-1-re csapata ellen, hogy a 96. percben Joël Matip öngólja döntötte el a meccset, de nem csak emiatt emlékezetes a találkozó. Simon Hooper játékvezető a vendégektől Curtis Jonest már a 26. percben kiállította, a 69. percben pedig Diego Jotát is leküldte a pályáról, másodszor is sárga lapot adva neki; de a legnagyobb botrányt az okozta, hogy még a 33. percben nem adta meg Luis Díaz szabályos gólját. Igaz, ebben a „bűnös” az asszisztense volt, aki tévesen lest jelzett, amikor a támadó kilépett, de még inkább a VAR-szoba, ahol érthetetlenül azt hitték, hogy Hooper gólt ítélt, így azt mondták a fülére, hogy jó a döntés. Az illetékesek Hoopert és VAR-szobában ülő Darren Englandet is megbüntették, utóbbi idén már nem is dolgozhat a Liverpool meccsein.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik és Virgil van Dijk. Fotó: EPA/Neil Hall

Simon Hooper viszont igen, ma este ő fújja a sípot a Sheffield United–Liverpool találkozón. Mégpedig három nappal azután, hogy múlt vasárnap a Manchester City–Tottenham rangadón (3-3) is a célkeresztbe került. A 95. percben a hazaiaktól Erling Haalandot a félpályánál felrúgták, de a norvég támadó még kiugratta ziccerben Jack Grealisht. Hooper először továbbengedte a játékot, de a kiugratás után mégis belefújt a sípjába, nem adott előnyszabályt. A lefújás után Haaland majdnem nekiugrott a játékvezetőnek, a csapattársainak kellett lefogniuk a norvég támadót, s Pep Guardiola is érthetetlennek nevezte Hooper ítéletét.

 

Borítókép: Simon Hooper a botrányos szeptemberi meccsen Diego Jotát is kiállította (Fotó: AFP/Henry Nicholas)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.