Szoboszlai Dominikék ma estére megkapták a Liverpool gyűlölt játékvezetőjét

A Premier League hétközi 15. fordulójában a Liverpool ma este a Sheffield United otthonában lép pályára (20.30, tv: Spíler 1). Szoboszlai Dominik csapatánál igencsak felhördültek, és a liverpooli szurkolók is kiakadtak, amikor kiderült, hogy ki vezeti a találkozót. Simon Hooper enyhén szólva sem kedvenc a Vörösök háza táján…

2023. 12. 06. 9:32
null
Liverpool's Portuguese striker #20 Diogo Jota reacts as he received a red card from referee Simon Hooper during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Liverpool at Tottenham Hotspur Stadium in London, on September 30, 2023. (Photo by HENRY NICHOLLS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a 7. fordulóban, szeptember 30-án játszották a Tottenham–Liverpool mérkőzést, amelyet a házigazda úgy nyert meg 2-1-re csapata ellen, hogy a 96. percben Joël Matip öngólja döntötte el a meccset, de nem csak emiatt emlékezetes a találkozó. Simon Hooper játékvezető a vendégektől Curtis Jonest már a 26. percben kiállította, a 69. percben pedig Diego Jotát is leküldte a pályáról, másodszor is sárga lapot adva neki; de a legnagyobb botrányt az okozta, hogy még a 33. percben nem adta meg Luis Díaz szabályos gólját. Igaz, ebben a „bűnös” az asszisztense volt, aki tévesen lest jelzett, amikor a támadó kilépett, de még inkább a VAR-szoba, ahol érthetetlenül azt hitték, hogy Hooper gólt ítélt, így azt mondták a fülére, hogy jó a döntés. Az illetékesek Hoopert és VAR-szobában ülő Darren Englandet is megbüntették, utóbbi idén már nem is dolgozhat a Liverpool meccsein.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik és Fotó: EPA/Neil Hall

Simon Hooper viszont igen, ma este ő fújja a sípot a Sheffield United–Liverpool találkozón. Mégpedig három nappal azután, hogy múlt vasárnap a Manchester City–Tottenham rangadón (3-3) is a célkeresztbe került. A 95. percben a hazaiaktól Erling Haalandot a félpályánál felrúgták, de a norvég támadó még kiugratta ziccerben Jack Grealisht. Hooper először továbbengedte a játékot, de a kiugratás után mégis belefújt a sípjába, nem adott előnyszabályt. A lefújás után Haaland majdnem nekiugrott a játékvezetőnek, a csapattársainak kellett lefogniuk a norvég támadót, s Pep Guardiola is érthetetlennek nevezte Hooper ítéletét.

 

Borítókép: Simon Hooper a botrányos szeptemberi meccsen Diego Jotát is kiállította (Fotó: AFP/Henry Nicholas)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.