Dagad a Wolff házaspár botránya a Formula–1-ben

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) vizsgálatot indított a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, illetve felesége, az F1 Academy széria vezérigazgatója, Susie Wolff ellen. Utóbbi és a Mercedes istálló kikérte magának a vádakat.

2023. 12. 06. 10:11
Susie Toto Wolff
Mercedes AMG Petronas F1 Team's team principal Toto Wolff (R) and his wife Susie arrive before the start of the third practice session ahead of the 2022 Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit on March 26, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP) Fotó: AFP/ANDREJ ISAKOVIC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) közleményt adott ki, amelyből kiderült, hogy a BusinessF1 egyik cikke alapján vizsgálatot indított a Wolff házaspár, Toto és Susie ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy bizalmas információkat oszthattak meg egymással. Ezt arra alapozzák, hogy a Mercedest vezető Toto Wolff olyan értesülésekkel rendelkezett a Formula One Management (FOM) tevékenységével kapcsolatban, amelyekről kollégái nem tudtak, ezért néhány csapatfőnök értesítette erről az FIA-t. A feltételezések szerint az F1 Academyt vezető és így a FOM alkalmazásában álló Susie Wolff oszthatta meg ezen információkat a férjével.

Susie Wolff
Susie Wolff a Williams tesztpilótája volt korábban Fotó: AFP/Andrej Isakovic

Susie Wolff és a Mercedes is reagált

A Formula–1 vezetősége teljesen elhatárolódott az FIA vizsgálatától, alaptalannak nevezve a vádakat. A Mercedes istálló is hasonlóképpen reagált, a csapat tagjai szerint hibásan kérdőjelezik meg Wolff integritását. Ennek ellenére együttműködnek az FIA-val, azt viszont furcsának találták, hogy a vizsgálatot végző bizottság nem értesítette őket a történtekről, csak a sajtóközleményből tudták meg, hogy mi történt.

Végezetül Susie Wolff is megszólalt, az X-oldalán fakadt ki a vizsgálat miatt.

– Mélységesen sértőnek találom őket, de sajnos nem lepődöm meg a ma este nyilvánosságra hozott vádak miatt. Elkeserít, hogy megkérdőjelezik a feddhetetlenségem, főleg úgy, hogy látszólag az ügy megfélemlítésen és nőgyűlöleten alapul, a képességeim helyett a családi állapotomra alapoz. Az autósportban eltöltött időm alatt rengeteg akadállyal kellett szembenéznem és leküzdenem, most sem hagyom, hogy ezek az alaptalan vádak beárnyékolják az F1 Academy iránti elkötelezettségem és szenvedélyem. Nőként sok kihívással találtam szemben magam ebben a sportágban, de továbbra is elkötelezett vagyok, hogy ledöntsük az akadályokat és kitapossuk az utat a jövő generációk számára. Tehát a lehető leghatározottabban visszautasítom az ellenem felhozott vádakat – írta Susie Wolff.

 

Borítókép: Susie és Toto Wolff (Fotó: AFP/Andrej Isakovic)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.