Barátnője miatt szakmaiatlansággal vádolják a német szövetségi kapitányt

Minden válogatott szövetségi kapitányának feladata, hogy a bajnoki és a kupameccseken is figyelje a játékosait, és a német labdarúgó-válogatott szakvezetője, Julian Nagelsmann ennek a szellemében szerdán ott volt a Német Kupa nyolcaddöntőjében játszott Stuttgart–Borussia Dortmund (2-0) találkozón. Ám a korábbi válogatott Dietmar Hamann szerint nem a barátnőjével kellett volna mennie...

2023. 12. 08. 19:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Stuttgart–Borussia Dortmund (2-0) találkozón a televíziós kamerák kiszúrták, hogy Julian Nagelsmann szövetségi kapitány is ott van a lelátón, mégpedig barátnője, Lena Wurzenberger társaságában. A szakvezetőt kétségkívül nem jegyzetelés közben mutatták, de ez azért nem is lett volna elvárható tőle. A korábbi válogatott, a 2002-es vb-n ezüstérmes Dietmar Hamann azonban az erőteljes nemtetszésének adott hangot.

Nagelsmann
Julian Nagelsmann és Lena Wurzenberger (Forrás: X/Bayern & Die Mannschaft) 

– Amikor ezt láttam, azt gondoltam, hogy ez nem lehet igaz. A válogatott nagy bajban van, a szövetségi kapitány pedig családi kirándulásra megy Stuttgartba azzal a mottóval, hogy majd minden rendben lesz. Számomra ez érthetetlen és szakmaiatlan – idézte Hamann szavait a Bild.

A női megérzés és Oliver Bierhoff góljai az 1996-os Eb-döntőben

Pedig félig tréfásan mondhatjuk, hogy ha a német futballról van szó, a női megérzések segíthetnek is a szövetségi kapitánynak; így került be az 1996-os Eb-re utazók közé Oliver Bierhoff. „Vidd magaddal és vissza fogja fizetni neked!” – mondta Berti Vogts szakvezetőnek a felesége. A németek megnyerték a tornát, és Bierhoff hős lett. A döntőben meglepetésre a csehek szereztek vezetést Patrik Berger büntetőjével az 58. percben, de a 69. percben beállt csereként Oliver Bierhoff, aki a 73. percben hosszabbításra mentette a mérkőzést egy közeli fejessel, majd a 95. percben a lövése megpattant egy védőn, Petr Kouba kapus pedig csak belekapni tudott, és a labda a bal kapufára pattanva a hálóba csorgott. Az akkor életben lévő szabály értelmében a meccs véget ért, Németország ezzel az aranygóllal szerezte meg a harmadik Eb-aranyát.

Arról persze most aligha van szó, hogy Lena Würzenberger valakit beajánlana a válogatottba.

Dietmar Hamann nagy kritikus

Hamann amúgy televíziós szakértőként nagy kritikus, nem olyan régen a a Bayern München vezetőedzője, Thomas Tuchel is a célkeresztjébe került. S azt is tudhatjuk, hogy Nagelsmann sem a kedvence, a minap azt vetítette előre, hogy a szakember a jövő évi Eb-n már nem ül a válogatott kispadján, mert addig biztosan kirúgják. Nagelsmannt szeptemberben nevezték ki, a szerződése a 2024-es Eb végéig szól, és a német szövetség Hamann szavai után jelezte, hogy kitartanak mellette. A szövetségi kapitány egy győzelem és egy döntetlen mellett két vereséget jegyez a válogatottal; az biztos, hogy ez nem fényes mérleg.

Lothar Matthäus kiállt Julian Nagelsmann mellett

Viszont azért nem kellene kritizálni, mert szerdán a barátnőjével ment ki a Stuttgart–Dortmund meccsre – állt ki Nagelsmann mellett a német futball legendája, Lothar Matthäus. Az Aussiedlerbote ugyanakkor emlékeztet rá, hogy a korábbi német kapitányok közül Jürgen Klinsmann (2004–2006) és Jogi Löw (2006–2021) csak azután jelentek meg a feleségeikkel a lelátón, hogy elköszöntek a válogatottól. Bár olykor magukkal vitték őket, nem ültek melléjük. 

 

Borítókép: Julian Nagelsmann és Lena Wurzenberger a szerdai mérkőzésen Stuttgartban (Forrás: X/Bayern & Germany)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.