Gulácsi lipcsei riválisa megint hibázott, most a Dortmund ellen + videó

Újabban egyre többet bizonytalankodik a Lipcse kapujában Gulácsi Péter riválisa, Janis Blaswich, aki most a Dortmund elleni rangadó hajrájában egy szögletnél hibázott. Az így bekapott gól nem került sokba, a Lipcse így is 3-2-re nyert a Bundesliga 14. fordulójának a rangadóján, amelyen egy VAR-ítélet is borzolta a kedélyeket.

2023. 12. 09. 21:18
UEFA Champions League - RB Leipzig vs Manchester City
epa10900527 Leipzig's goalkeeper Janis Blaswich reacts during the UEFA Champions League group G soccer match between RB Leipzig and Manchester City, in Leipzig, Germany, 04 October 2023. EPA/FILIP SINGER Fotó: FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe már egyaránt bejutott Dortmund és Lipcse egymás ellen azért is fontos rangadót vívott, mert a Bundesligában egyikük sem áll a dobogón. A Lipcse két magyarja nem lépett pályára a meccsen, a sérülése után az edzéseket már megkezdő Willi Orbán továbbra sem áll még rendelkezésre, pedig a felépülése óta cserekapus lett.

Bundesliga - Borussia Dortmund vs RB Leipzig
Gulácsi Péter riválisa hibázott a Dortmund elleni rangadón a Lipcse kapujában. Fotó: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

A magyar kapus egy évig elhúzódó sérülése idején Janis Blaswich beverekedte magát a lipcsei kezdőbe, ám mintha Gulácsi visszatérése óta egyre többet hibázna. November végén a Wolfsburg ellen már kapott egy kínos potyagólt, ami után ki is kapott a Lipcse. Most pedig a Dortmund elleni rangadó utolsó percei váltak kellemetlenül szorossá az újabb hibája miatt.

A 92. percben Blaswich egy dortmundi lövést szögletre ütött, majd Julian Brandt ötösön belülre érkező beadásáról csúnyán lemaradt, így Niclas Füllkrug könnyedén a kapuba fejelhetett. Ez a német szaklap, a Kicker szerint is egyértelmű kapushiba volt. Blaswich szerencséjére a Lipcse ekkor már 3-1-re vezetett, így csak szoros lett a vége, végül 3-2-re így is nyert a csapata.

Ne legyünk igazságtalanok, a német kapusnak több fontos védése is akadt a meccsen, ugyanakkor hosszabb távon nem elképzelhetetlen, hogy Gulácsi Péter képes lesz visszaszerezni a helyét a kezdőben. Marco Rose vezetőedző korábban már BL-ben is újra lehetőséget adott volna neki, de akkor a magyar kapus kisebb lábujjsérüléssel bajlódott.

Vitatott VAR-ítélet után tudott nyerni a Lipcse

Ami a Dortmund elleni rangadót illeti, a lipcsei győzelem kulcspillanata már a 12. percben eljött. Ekkor a felezővonalnál ugrott ki Lois Openda, akit egyedül a dortmundi Mats Hummels vett üldözőbe. A világbajnok védő a tizenhatos vonalánál akasztotta a lipcsei támadót, amiért a játékvezető elsőre tizenegyest ítélt a vendégeknek és sárga lapot adott Hummelsnek.

Közbeszólt a VAR, s a videóbíró hatására változott az ítélet: a tizenegyesből szabadrúgás lett, a sárga lapból viszont piros Hummels utolsó emberes szabálytalansága miatt. A Lipcse így emberelőnyben játszhatott a meccs jelentős részében.

Győzelmével a negyedik helyezett Lipcse négy ponttal elhúzott az ötödik Dortmund elől a Bundesligában. A forduló legnagyobb meglepetése ugyanakkor Frankfurtban született, ahol az Eintracht kiütötte a Bayern Münchent.

Borítókép: Janis Blaswich hibája ezúttal nem került sokba a Lipcsének (Fotó: EPA/FILIP SINGER)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.