Lisztes Krisztián Brémája óta nem sokkolták így a Bayern Münchent

A Bayern München szurkolói már úgy érezhették, hogy Thomas Tuchel vezetésével végre stabilizálódott az együttes teljesítménye, hiszen egymás után hatszor nyert a Bundesligában a rekordbajnok, de az Eintracht Frankfurt szombaton kiütéssel vetett véget a sorozatnak. Ifjabb Lisztes Krisztián leendő csapata bő félóra után már 3-0-ra vezetett, hasonlóra az a Werder Bremen volt képes legutóbb a bajorok ellen, amelynek mintegy húsz éve a Fradi-tehetség édesapja volt az egyik kulcsfigurája.

2023. 12. 09. 17:24
Bundesliga - Eintracht Frankfurt vs FC Bayern Munich
epa11019369 Munich's Harry Kane (L) walks after conceding the 4-1 goal during the German Bundesliga soccer match between Eintracht Frankfurt and FC Bayern Munich in Frankfurt, Germany, 09 December 2023. EPA/RONALD WITTEK CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga 14. fordulójának egyik rangadóját Frankfurtban rendezték, ahol az ifjabb Lisztes Krisztián jövő nyártól való szerződtetését már szeptemberben bejelentő Eintracht a Bayern München ellen lépett pályára. A bajorok nagyszerű formában voltak az utóbbi időben, hiszen a legutóbbi hat Bundesliga-meccsét megnyerte Thomas Tuchel együttese, ezúttal viszont esélye sem volt a sikerre.

Bundesliga - Eintracht Frankfurt vs FC Bayern Munich
Thomas Tuchel és Lőw Zsolt tanácstalan volt a Bayern München kispadján. Fotó: EPA/Ronald Wittek

A Frankfurt a 12. percben megszerezte a vezetést, 36 perc után pedig már 3-0-ra vezetett. Hasonlóra 2004 óta nem volt példa a Bayern München életében a Bundesligában. Akkor 35 perc alatt került 3-0-s hátrányba a német rekordbajnok a Werder Bremen ellen, amely abban az évben meg is szerezte az aranyérmet. Annak a brémai csapatnak Lisztes Krisztián volt az egyik alapembere, de az említett Bayern elleni meccsen – amelyet végül 3-1-re nyert meg a Werder – sérülés miatt nem léphetett pályára.

Lisztes Fradiban futballozó fiának a leendő csapata most hasonlóképpen győzelemre váltotta a Bayernt sokkoló repülőrajtot. Ugyan Joshua Kimmich góljával még a szünet előtt 3-1-re szépítettek a müncheniek, de a második félidő elején a Franfurt negyedóra alatt újabb két gólt szerzett, így a 60. percre kialakult az 5-1-es végeredmény. Ez a Bayern eddigi legnagyobb veresége Tuchel vezetésével, legutóbb 2021-ben kapott ki ennél is jobban a csapat, akkor a Mönchengladbach 5-0-ra intézte el a Német Kupában.

Schäfer és Sallai is győzelemnek örülhetett

A Bundesliga szombat délutáni programjában a magyarok közül a 61. percben csereként lépett pályára a hazai pályán a Mönchengladbach ellen 3-1-re nyerő Union Berlinben. A hosszadalmas sérülésből nemrég visszatérő Schäfert a 86. percben ápolni kellett a pályán, de be tudta fejezni a meccset.

ugyancsak a kispadról szállt be a Freiburgba az 58. percben, csapata 1-0-ra győzött a Wolfsburg otthonában. 

Borítókép: és a Bayern München játékosai vakarhatták a fejüket Frankfurtban (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.