Détári Lajos elárulta, mire lesz szükség a továbbjutáshoz az Eb-n

Az UEFA szombaton este megtartotta a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság csoportjainak a sorsolását. A magyar válogatott a németek, a svájciak és a skótok közé került. Az egykori világválogatott Détári Lajos szerint bravúrra lesz szükség a továbbjutáshoz. Szerinte a németek hiába gyengélkednek, a kontinenstornán roppant veszélyesek lesznek.

2023. 12. 02. 19:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házigazda Németország, Svájc és Skócia – ez a három válogatott lesz a magyar ellenfele a jövő évi Európa-bajnokságon . csapata a svájciak ellen kezd, a németek ellen folytatja, és a skótok ellen zárja majd a csoportkört, és reméljük, lesz folytatás. A Magyar Nemzetnek az egykori világválogatott futballista, is elmondta a véleményét a sorsolásról:

 

– Én a huszonegy már ismert válogatott között egyetlen gyengét sem találok, és nyilván a pótselejtezőkből is három erős csapat érkezik. Szerintem nincs olyan csoport, amely a mienknél kedvezőbb vagy hátrányosabb lenne, éppen ezért bravúr kell majd a továbbjutáshoz. A németek ellen a közelmúltban jól szerepeltünk, az előző Eb-n döntetlent játszottunk velük, majd később itthon is, legutóbb pedig idegenben legyőztük őket, ez azonban nem számít. 

Most egészen más meccsek következnek, házigazdaként nagyon alaposan felkészülnek, és kárpótolni akarják a szurkolóikat az utóbbi időszak szerényebb eredményeiért, és vannak olyan jó játékosaik, hogy erre képesek legyenek.

Annak azért örülök, hogy nem a nyolcvanezres dortmundi stadionban találkozunk velük, de természetesen Stuttgartban is félelmetes lesz a hangulat. Fontos, hogy jó rajtot vegyünk Svájc ellen, aminek a záloga az, hogy a tökéleteshez közeli legyen a felkészülésünk, és ne legyenek sérülések, Marco Rossi a legjobb kerettel utazhasson Németországba.

Borítókép: Détári Lajos szerint nincsen gyenge csoport (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.