Megmenekült a PSG, a Milan kikaparta neki a gesztenyét a BL-ben

Véget értek a labdarúgó Bajnokok Ligájának a csoportmeccsei. Az utolsó játéknap legnagyobb nyertese a Paris Saint-Germain lett, mert csak döntetlent játszott Dortmundban, az AC Milan idegenben megverte a Newcastle-t, amivel kikaparta a gesztenyét a PSG számára, amely így a csoportja második helyéről továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

2023. 12. 13. 23:11
MBAPPÉ, Kylian
Dortmund, 2023. december 13. Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligájának csoportkörében, az F csoport hatodik, utolsó fordulójában játszott Borussia Dortmund-Paris Saint-Germain mérkõzésen Dortmundban 2023. deccember 13-án. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az F csoportban csak annyi volt biztos, hogy a Dortmund már ott van a tizenhat között, ám a csoportelsőséghez még szüksége volt legalább egy pontra. Ezért meg kellett küzdenie, mert azt a Paris Saint-Germaint fogadta, amely győzelmi kényszerben utazott el a német városba. A francia bajnok helyzete kényes volt, hiszen ha nyer, akkor a csoport élén zár, ha nem, akkor viszont akár el is búcsúzhat a sorozattól. Döntetlen esetén ugyanis a PSG-t pontszámban beérhette a Newcastle United, amennyiben bezsebeli a három pontot a St. James’ Parkban az AC Milan ellenében, ebben az esetben az egymás elleni mérleg az angolok javára döntött volna a franciákkal szemben. Az olaszok is reménykedhettek még, de csak akkor, ha a PSG kikap, ők pedig nyernek Newcastle-ban.

Fotó: Europress/AFP/Franck Fife

Ebből a bonyolult helyzetből az kerekedett ki, hogy Dortmundban a helyzetek meccsét játszotta a két csapat, az olaszok pedig hiába nyertek. A párizsiak mérkőzésén mindkét oldalon óriási ziccerek maradtak ki, a kapusok parádéztak, és valóságos csodával ért fel, hogy a szünetig egyik csapat sem szerzett gólt. Egy védelmi hiba után a németek Adeyemi révén vezetést szereztek, de négy perccel később Zaire-Emery kiegyenlített. Mivel közben kiderült, hogy a Milan vezetést szerzett, a döntetlen mindkét csapatnak megfelelt.

A G csoportra nem érdemes sok szót vesztegetni, hiszen az már korábban eldőlt, hogy a Manchester City csoportelsőként, az RB Leipzig másodikként jut tovább, így is lett, és lipcseiek kapuját védte. Az E jelű négyesben csak az volt a kérdés, hogy az Atlético Madrid vagy a Lazio lesz-e az első, a spanyolok azonban simán nyerték az egymás elleni mérkőzést, és kiemeltként várhatják a Bajnokok Ligája hétfői sorsolását. A H csoport rejtett még magában izgalmakat, de csak annyit, hogy a már továbbjutott Barcelona mellett a Porto vagy Sahtar Donyeck jut-e révbe. A katalánok kicsit szégyenszemre kikaptak a forduló előtt még csak pontot sem szerzett Royal Antwerp otthonában, de ez nem számított, a Porto pedig jó meccsen, de gólokban gazdag mérkőzésen simán verte az ukránokat. 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, szerda

E csoport: Atlético Madrid (spanyol)–SS Lazio (olasz) 2-0 (1-0), Celtic Glasgow (skót)–Feyenoord (holland) 2-1 (1-0), a csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Atlético 14 pont, 2. (és továbbjutott) Lazio 10, 3. Feyenoord 6, 4. Celtic 4

F csoport: Borussia Dortmund (német)–Paris Saint-Germain (francia) 1-1 (0-0), Newcastle United (angol)–AC Milan (olasz) 1-2 (1-0), a csoport végeredménye : 1. (és továbbjutott) Dortmund 11 pont, 2. PSG (és továbbjutott) 8, 3. Milan 8, 4. Newcastle 5

G csoport: RB Leipzig (német)–Young Boys (svájci) 2-1 (0-0), Crvena zvezda (szerb)–Manchester City (angol) 2-3 (0-1), a csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Manchester City 18 pont, 2. (és továbbjutott) Leipzig 12, 3. Young Boys 4, 4. Crvena zvezda 1

H csoport: FC Porto (portugál)–Sahtar Donyeck (ukrán) 5-3 (2-1), Royal Antwerp (belga)–FC Barcelona (spanyol) 3-2 (1-1), a csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Barcelona 12 pont, 2. (és továbbjutott) Porto 12, 3. Sahtar 9, 4. Antwerp 3.

Borítókép: Kylian Mbappé okkal örült, a PSG ott lesz a BL nyolcaddöntőjében (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.