Öt ász hiányzik ma a Liverpool csapatából – Szoboszlai lesz a kapitány?

A labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek mai zárófordulójában a Liverpool tét nélküli mérkőzésen lesz az Union Saint-Gilloise vendége, mivel már biztosan csoportelső. Szoboszlai Dominik csapata erősen tartalékos kerettel utazott Belgiumba, de a magyar válogatott csapatkapitánya ott lehet a pályán (18.45. tv: RTL 3).

2023. 12. 14. 9:21
SZOBOSZLAI Dominik
Sheffield, 2023. december 7. Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa csapattársával ünnepel, miután gólt lõtt az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság, a Premier League 15. fordulójában játszott Sheffield United-Liverpool FC mérkõzésen Sheffieldben 2023. december 6-án. A liverpooli együttes 2-0-ra gyõzött. MTI/AP/Jon Super Fotó: Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A térdsérüléssel bajlódó Mac Allister mellett Alisson, Szalah, Van Dijk és Alexander-Arnold sem utazott el a mai összecsapásra, amelyre Jürgen Klopp a következő játékosokból alakíthatja a Liverpool kezdőcsapatát, illetve cserélhet majd az Union Saint-Gilloise otthonában: Kelleher, Pitaluga, Mrozek, Gomez, Endo, Konaté, Díaz, Szoboszlai, Núnez, Jones, Gakpo, Elliott, Cimikasz, Gravenberch, Quansah, Chambers, Scanlon, Gordon, Doak, McConnell, Koumas, Hill, Bradley. Érdekes kérdés, hogy ki lesz a csapatkapitány, hiszen ebben a kérdésben Van Dijk, Alexander-Arnold, Alisson a „sorrend”, és egyikük sem lép pályára. Lehet, hogy ha kezd, akkor kapja a karszalagot? Ha a Premier League-ben kapott játékperceket nézzük, nem elképzelhetetlen, de honfitársunk a nemzetközi kupameccseken eddig háromszor csereként lépett pályára, kétszer pedig a kispadon maradt.  Ám ez aligha lesz mindig így.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik (Forrás: X/Liverpool FC)

Az Union Saint-Gilloise csapata számára van tétje a meccsnek, győzelme esetén akár a második helyen is végezhet,

csapata, a Freiburg Londonban, a West Ham United otthonában játszik ki-ki mérkőzést. A két csapat a továbbjutását már biztosította, ugyanakkor a négyes első helyezettje közvetlenül a nyolcaddöntőbe jut, míg a másodiknak játszania kell a 16 közé kerülésért a Bajnokok Ligája egy csoportharmadikjával. A döntetlen a házigazda, az előző idényben Konferencialiga-győztes londoni alakulatnak kedvez, a két csapat németországi összecsapásán ugyanis 2-1-re nyert. Bolla Bendegúz csapata, a Servette a cseh Slavia Praha otthonában lép pályára, a svájci együttes már biztos csoportharmadikként várja az összecsapást.

Az Európa-ligában a csoportok győztesei bejutnak a nyolcaddöntőbe, a másodikok pedig a Bajnokok Ligája csoportharmadikjaival csapnak majd össze a legjobb 16 közé kerülésért. A kvartettek harmadik helyezettjei átkerülnek a Konferencialiga kieséses szakaszába.

Európa-liga, csoportkör, 6. (utolsó) forduló:
A csoport:
West Ham United (angol)–Freiburg (német) 21.00
Olimpiakosz (görög)–Topolya SC (szerb) 21.00
Az állás: 1. (és továbbjutott) Freiburg 12 pont (17-5), 2. (és továbbjutott) West Ham United 12 (8-4), 3. Olimpiakosz 4, 4. Topolya 1

B csoport:
Ajax Amsterdam (holland)–AEK Athén (görög) 21.00
Brighton (angol)–Olympique Marseille (francia) 21.00
Az állás: 1. (és továbbjutott) Olympique Marseille 11 pont, 2. (és továbbjutott) Brighton 10, 3. AEK Athén 4, 4. AFC Ajax 2

C csoport:
Real Betis (spanyol)–Glasgow Rangers (skót) 21.00
Arisz Limasszol (ciprusi)–Sparta Praha (cseh) 21.00
Az állás: 1. Real Betis 9 pont, 2. Rangers FC 8, 3. Sparta Praha 7, 4. Arisz Limasszol 4

D csoport:
Sporting Lisboa (portugál)–Sturm Graz (osztrák) 21.00
Raków Czestochowa (lengyel)–Atalanta (olasz) 21.00
Az állás: 1. (és továbbjutott) Atalanta 11 pont, 2. (és továbbjutott) Sporting CP 8, 3. Sturm Graz 4 (4-6), 4. Raków 4 (3-6)

E csoport:
Union Saint-Gilloise (belga)–Liverpool (angol) 18.45
LASK Linz (osztrák)–Toulouse (francia) 18.45
Az állás: 1. (és továbbjutott) Liverpool FC 12 pont, 2. Toulouse 8, 3. Royale Union Saint-Gilloise 5, 4. LASK Linz 3

F csoport:
Rennes (francia)–Villarreal (spanyol) 18.45
Panathinaikosz (görög)–Makkabi Haifa (izraeli) 18.45
Az állás: 1. (és továbbjutott) Rennes 12 pont, 2. (és továbbjutott) Villarreal 9, 3. Panathinaikosz 4, 4. Makkabi Haifa 1

G csoport:
AS Roma (olasz)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 18.45
Slavia Praha (cseh)–Servette (svájci) 18.45
Az állás: 1. (és továbbjutott) Slavia Praha 12 pont, 2. (és továbbjutott) AS Roma 10, 3. Servette 5, 4. Sheriff Tiraspol 1

H csoport:
Bayer Leverkusen (német)–Molde (norvég) 18.45
Qarabag (azeri)–Häcken (svéd) 18.45
Az állás: 1. (és továbbjutott) Bayer Leverkusen 15 pont, 2. Molde FK 7 (11-7), 3. Qarabag FK 7 (5-8), 4. BK Häcken 0

Borítókép: Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa csapattársával ünnepel, miután gólt lőtt az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság, a Premier League 15. fordulójában játszott Sheffield United–Liverpool FC mérkőzésen Sheffieldben 2023. december 6-án. A liverpooli együttes 2-0-ra győzött (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.