Milák Kristóf és Nostradamus: mindketten előre látták a saját sorsukat?

A tokiói nyári olimpián 2021. július 28-án nyert aranyérmet a 200 méteres férfi pillangóúszásban Milák Kristóf. És már ott, a helyszínen, a győzelme után az M4 Sportnak egy olyan nyilatkozatot adott, amelyben gyakorlatilag előre jelezte, hogy mi fog vele történni a következő években. Akkor ezekre a mondatokra senki sem kapta fel a fejét, most viszont különös jelentőséget kapnak az akkor elhangzottak – írja az Origó.

2023. 12. 14. 8:37
MILÁK Kristóf
Kaposvár, 2023. április 19. A gyõztes Milák Kristóf a 100 méteres férfi gyorsúszás döntõje után a 125. Úszó Országos Bajnokságon Kaposváron 2023. április 19-én. MTI/Derencsényi István Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdemes tehát szó szerint idézni azt, amit Milák akkor mondott: „Büszkén jöttem ki, büszkén fogok hazamenni. Egy korszak most lezárult, most jön egy új. Nagyon kíváncsi vagyok a következő három, illetve hét évemre. Nagyon érdekes dolgok fognak történni, úgy érzem. Egyelőre azon vagyok, hogy minél többet tudjak pihenni és minél jobban ki tudjak kapcsolódni.”

Milák Kristóf
a tokiói arannyal Fotó: MTI/Kovács Tamás

Látnoki szavak ezek, vagy mindez csupán a puszta véletlen lenne?

Az Origó cikke szerint aligha. Miláknak Tokióban már csak egy dolog hiányzott, hogy teljes legyen a pályafutása: a 200 méteres férfi pillangóúszás világrekordjának átírása. 2022. június 21-én, Budapesten ez is sikerült neki, a világbajnokságon akkor úszta meg az 1:50,34-es rekordot. Ezzel gyakorlatilag mindent elért, amit egy úszó elérhet, a jelenlegi helyzet pedig ismert, a sportoló hónapok óta nem edz. Az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba sem tud vele kapcsolatba lépni, mert Milák nem veszi fel neki a telefont. Sós két napja a Sportrádióban olyan nyilatkozatot tett, amelyben azt mondta: Milák állapota az úszás szempontjából katasztrofális lehet.

Nos, tegyük hozzá, hogy ha Milák Kristóf tényleg a jövőbe látott, akkor ő a modern kori Nostradamus. A XVI. században élt nagy jövendőmondó a valóra vált, vagy úgy magyarázott hátborzongató jóslatai miatt maradt meg az utókornak. Az biztos, hogy Nostradamus megjósolta a saját végzetét is, de Milák „nagyon érdekes dogokat” vizionálva akár arra is célozhatott, hogy más számokban is a csúcsra juthat.

Borítókép: A győztes Milák Kristóf a 100 méteres férfi gyorsúszás döntője után a 125. magyar bajnokságon Kaposváron 2023. április 19-én (Fotó: MTI/Derencsényi István)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.