A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Szoboszlai az elején főszereplő volt, őrült meccsen 4-3-ra győzött a Liverpool + videó

A Premier League 14. fordulójában a Liverpool hazai pályán a Fulhamet fogadta, és Szoboszlai Dominik már az első húsz percben főszereplő volt. Előbb egy nagy bombája után a kipattanóból Mohamed Szalah talált a kapuba, de lesállás miatt nem adták meg a Liverpool gólját, majd Szoboszlai harcolt ki szabadrúgást, amiből meglett a vezetés. A Fulham a szünetre kiegyenlített, sőt az utolsó tíz percre fordulva, amikor Szoboszlai már nem volt a pályán, fordított is, de a Liverpool a hajrában feltámadt, és 4-3-ra megnyerte az őrült meccset.

2023. 12. 03. 15:28
UEFA Europa League - Toulouse vs Liverpool
epa10967124 Dominik Szoboszlai of Liverpool in action during the UEFA Europa League Group E match between Toulouse FC and Liverpool FC in Toulouse, France, 09 November 2023. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO Fotó: GUILLAUME HORCAJUELO
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik pihentetése is szóba került az angol sajtóban az év végi meccsdömping előtt, de Jürgen Klopp másképp vélekedik a magyar középpályás terhelhetőségéről, hiszen a 14. Premier League-meccsén is a kezdőbe jelölte a 23 éves játékost.

English Premier League - Liverpool vs Fulham
Szoboszlai Dominik nagy kedvvel kezdte a Liverpool Fulham elleni meccsét. Fotó: EPA/Tim Keeton

Szoboszlai nem is várt sokat az első fontos megmozdulásával a meccsen, a 8. percben középről adott le egy nagy lövést, amit a Fulham német kapusa, Bernd Leno nem tudott egyből fogni, kipattant róla a labda, amiért ment Luis Diaz, aki ütközött a kapussal. A labda Szalah elé került, aki az üres kapuba lőtt, de mivel Diaz Szoboszlai lövésénél lesen állt, a találatot nem adták meg.

Leno megsérült a Diazzal való ütközésben, ápolni kellett, de folytatni tudta a játékot. A Liverpool kolumbiai csatárának az édesapja is kilátogatott a meccsre, miután kiszabadult az emberrablók fogságából a hazájában.

Szoboszlai gólpasszal felérő megmozdulása

A 18. percben újra Szoboszlai volt a főszereplő, ő harcolt ki szabadrúgást ígéretes helyről a csapatának. Sajnálhattuk, hogy nem ő végezte el a szabadot, hanem Trent Alexander-Arnold, aki viszont nem adott okot a fanyalgásra, hiszen nagy gólt ragasztott a Fulham kapujába. Ezzel Szoboszlai mondhatni gólpasszal felérő szabadot harcolt ki. A találatot hivatalosan nem Alexander-Arnoldnak írták jóvá, hanem Leno öngólja lett, mivel a lécről leppattanó labda a kapus hátáról jutott a kapuba.

Nem sokáig vezett a Liverpool, a 24. percben a Liverpool-nevelésű Harry Wilson góljával az első támadásából kiegyenlített a Fulham. Még a szünet előtt visszavette a vezetést Klopp csapata: a 38. percben Alexis Mac Allister lőtt nagy erővel a kapuba távolról. 

A Fulham azonban az első félidő hosszabbításában kétszer is betalált az Anfield Roadon. Előbb egy szöglet után Tete szerzett gólt, amit les miatt vizsgáltak, és a VAR jóváhagyta a találatot. Aztán a 45+7. percben a Fulham újabb gólját les miatt már tényleg elvették. Félidőben 2-2 volt az állás.

A Liverpool kihagyott helyzetei megbosszulták magukat

Szünet után a Liverpool sorra hagyta ki a helyzeteket, támadásban Szoboszlai továbbra is aktív volt. A játékrész elején kétszer is lövésre vállalkozott, előbb mellélőtt, utána Leno védte a kísérletét. Később Darwin Nunez a felső lécet találta el, Diaz lövésénél Leno mentette meg a Fulhamet a góltól, majd Szoboszlai beadása után megint Nunez került helyzetbe, de újra hárított a német kapus.

Klopp bő egy óra után úgy érezte, hogy frissítenie kell, és öt percen belül hármat is cserélt: a 65. percben Szoboszlai is lejött a pályáról, a helyére Cody Gakpo érkezett. 

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 79. percben egy szép támadás végén a Fulham Reid fejes góljával megszerezte a vezetést – 2-3. 

Extázis az Anfielden, feltámadt Klopp csapata

Bajban volt a Liverpool, amely aztán két perc alatt visszafordította az őrült meccset. A 87. percben a csereként három perccel korábban beállt Endo egyenlített ki a bal felsőbe lőve a labdát, majd a 88. percben Alexander-Arnold lőtt újabb bombagólt. Újra vezetett az extázisba kerülő Liverpool: 4-3. 

Ez lett a vége, sikerével a Pool tapad az éllovas Arsenalra, amely 2-1-re legyőzte a Wolverhamptont, és kétpontos előnnyel vezet Szoboszlai csapata előtt. A Bournemouth otthon 2-2-t ért el az Aston Villa ellen, a hazaiaknák Kerkez Milos kezdőként 83 percet futballozott, s kapott egy sárga lapot.

Borítókép: Szoboszlai Dominik erősen kezdett a Fulham ellen (Fotó: EPA/Guillaume Horcajuelo)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.