Magyar futballista debütált a La Liga éllovasánál! + videó

Nagy nap volt a szerdai a magyar utánpótlás-válogatott labdarúgó, Yaakobishvili Antal életében, hiszen a 19 éves védő bemutatkozott a La Liga jelenlegi éllovasa, a Real Madrid és a Barcelona előtt álló Girona első csapatában. Yaakobishvili a teljes második félidőt a pályán töltötte a Spanyol-kupában a Rayo Vallecano ellen 3-1-re megnyert meccsen.

2024. 01. 18. 8:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyolcaddöntő meccseinek egy részét rendezték szerdán a Spanyol-kupában, és számunkra a Girona–Rayo Vallecano meccs vált különösen fontossá. A hazaiaknál ugyanis először lépett pályára Yaakobishvili Antal.

A Girona fantasztikus idényt fut, jelenleg a La Liga élén áll, egy ponttal előzi meg a második helyezett Real Madridot, igaz Carlo Ancelotti csapatának eggyel kevesebb meccse van. A bajnokság éllovasa a Spanyol-kupában sem lassított, a 26. percben már 3-0-ra vezetett a Rayo Vallecano ellen. Ugyan a vendégek még az első félidőben szépítettek, a Girona magabiztosan előnyről várta a folytatásat, amelyben már Yaakobishvili Antal is szerepet kapott, akit a szünetben cseréltek be.

A 19 éves belső védő most debütált a Gironában. Az U21-es magyar válogatott játékos az elmúlt hetekben már rendszeresen a felnőtt keret tagja volt, és nem volt megilletődve az első meccsén: a második félidőben öt tisztázása, öt blokkolt lövése és háromból két sikeres indítása volt, ráadásul a 32 passzából 31 pontos volt.

Megoldás védőgondjaira?

Ha a tavasszal rendszeresen elkezd játszani a Gironában, akár Marco Rossi is felfigyelhet rá, hiszen az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott védői közül többen játékhiánnyal küszködnek. szeptember óta sérült, alig kap lehetőséget a Hoffenheimben és is kiszorult a ciprusi csapatából, ami miatt klubot válthat a télen.

A másik Yaakobishvili a Barcelona ajtaján kopogtat

Yaakobishvili Antal 17 éves öccse, Yaakobishvili Áron a Barcelona utánpótlásában pallérozódik. A tehetséges, szintén magyar U-válogatott kapus novemberben volt először a meccskeret tagja a profik között, amikor Xavi egy La Liga-meccsen ültette le a kispadra. Érdekesség, hogy a Barca akkori ellenfele szintén a Rayo Vallecano volt (az eredmény 1-1 lett).

Yaakobishvili Antal a mostani meccs után spanyolul mondott köszönetet a győztes debütálása miatt:

Borítókép: Yaakobishvili Antal a teljes második félidőt a pályán töltötte a Gironában (Fotó: Girona)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.