Máthé Dominik kimondta azt, amit sokan még nem mernek a kézilabda Eb-n

A játékosok úgy látják, a középdöntő legfontosabb meccse vár ma Ausztria ellen (15.30, tv.: M4 Sport) a magyar férfi-kézilabdaválogatottra a németországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon. A csoportkörből hibátlanul továbbjutó magyar csapat sztárja, Máthé Dominik már merészebb célokat fogalmazott meg, a négy közé jutna az Eb-n. Ehhez elengedhetetlen lenne a papíron gyengébb játékerőt képviselő, ám az Eb-n nagy meglepetést szerző osztrákok legyőzése.

2024. 01. 18. 7:23
MÁTHÉ Dominik
München, 2024. január 16. Máthé Dominik a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Izland - Magyarország mérkõzésén a müncheni Olympiahalléban 2024. január 16-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németországi havazás miatt kialakult késések ellenére viszonylag zökkenőmentesen érkezett meg vonattal a magyar válogatott Münchenből Kölnbe, ahol ma Ausztria ellen a középdöntőben folytatja szereplését az Eb-n. Chema Rodríguez csapata a csoportkört háromból három győzelemmel teljesítette, így a torna egyik meglepetéscsapatának számít, de nem a legnagyobbnak, az ugyanis a mindig erős spanyolokat kiejtő Ausztria – emeli ki a mieink mai ellenfeléről az Origó helyszíni tudósítása.

MÁTHÉ Dominik
nem a tizedik helyről álmodozik az Eb-n (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Válogatottunk a Montenegró, Szerbia és Izland elleni győzelmek után már nem adná alább, evés közben megjött az étvágy is.

– A magyar szövetség az első tíz közé jutást tűzte ki célul a csapat elé. Na, de ki az, aki ezzel megelégedne? – tette fel a kérdést a PSG sztárja, Máthé Dominik. – Kimondom, bár sokan talán még nem hisznek ebben: a négy közé szeretnénk jutni a csapattal. Annak van meg az igazi varázsa és mindent meg is fogunk tenni ennek az érdekében. Azért jó játszani, hogy álmodozzunk, nem azért, hogy a tizedikek legyünk.

Az álmok valóra váltásához első lépésben Ausztria legyőzésére lenne szükség, ami reális elvárás lehet, noha az osztrákokat nem szabad lebecsülni, ők sem véletlenül jutottak a középdöntőbe.

– Örülök, hogy eddig így meneteltünk, nekem is volt egy-egy szép gólom – fogalmazott Ligetvári Patrik, a Veszprém játékosa. – Az Izland elleni meccset nehéz feldolgozni. Ezt kell megtartani, mert ilyenkor szokott egy-egy gyengébb teljesítmény előjönni. Ez most nem történhet meg. Az osztrákok most nagyon erősek, elkapták a fonalat, kiválóan védekeznek, oda kell figyelni rájuk. Itt, ebben a középdöntőben van a hazai pályán játszó német csapat és a végső győzelemre is esélyes francia. Nagy meccsek lesznek, de talán mi is okozhatunk meglepetést.

 

A középdöntő legfontosabb meccse lesz

A szegediek beállóklasszisa, Bánhidi Bence társaival ellentétben kicsit óvatosabb, nem néz annyira előre: – Csak az osztrákokkal foglalkozunk. Ez lesz a középdöntő legfontosabb meccse. Úgyhogy senki sem beszél a távlati tervekről. Itt, ezen a szinten már nincsenek gyenge csapatok.

A Magyarország–Ausztria férfikézilabda Európa-bajnoki középdöntő csütörtökön 15.30-kor kezdődik Kölnben. A meccset portugál bírók vezetik. A középdöntőben a németek az izlandiakkal, a franciák a horvátokkal játszanak.

Még több magyar nyilatkozat olvasható az Origó helyszíni tudósításában.

Borítókép: Máthé Dominik szerint a magyar válogatott az elődöntőig is eljuthat az Eb-n (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.