Havazás nehezíti a magyar kézilabda-válogatott útját a németországi Eb-n

Nem várt akadályok nehezítik a magyar férfikézilabda-válogatott szereplését a németországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon. Chema Rodríguez csapata a csoportkört háromból három győzelemmel zárta Münchenben, a középdöntőben azonban már Kölnben már lesz jelenése. Oda el is kellene jutni, ami most nem egyszerű feladat a németországi hóhelyzet miatt.

2024. 01. 17. 10:32
Heavy snowfall causes disruptions in southern Germany
epa11007147 A view of a snow-covered train parked at Munich central station in Munich, Germany, 02 December 2023. Due to heavy snowfall, flight operations at Munich Airport have been temporarily suspended until 03 December at 6 a.m., the airport announced. Several railway lines around Bavaria's state capital Munich had to be closed overnight, Deutsche Bahn (DB) said. Snowfall is expected to continue throughout the day in south and southeast Germany with as much as 20 to 40 cm of snow covering some areas of Bavaria, followed by frost and partly slippery conditions, the German Meteorological Service (DWD) warned. EPA/ANNA SZILAGYI Fotó: ANNA SZILAGYI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott kedden 33-25-re legyőzte Izlandot is az utolsó csoportmeccsén Münchenben, csütörtökön pedig már a középdöntőben lép pályára Ausztria ellen Kölnben. Egyelőre azonban nagy kérdés, mikorra érkezik meg az új helyszínre a válogatott – jelzi az Origó helyszíni tudósítása.

EHF Men's EURO 2024 - Iceland vs Hungary
Lékai Máté és a magyar válogatott útjában most a havazás áll Németországban. Fotó: EPA/Anna Szilagyi

Mint írják, az eredeti tervek szerint a magyar küldöttség vonattal teszi meg a menetrend szerint mintegy ötórás utat szerdán, a jelenlegi, németországi időjárási körülmények – esik a hó és az ónos eső – azonban nem könnyítik meg a csapat dolgát. A német vasúttársaság rövid közleményt adott ki, miszerint az időjárási helyzet miatt a vonatok késni fognak.

Ez azért is okozhat gondot, mert Chema Rodríguez csapata csütörtökön az első mérkőzésen lép pályára, 15.30-kor kezdődik az Ausztria ellen meccs Kölnben. Így ma mindenképp el kell jutniuk a játékosoknak az új helyszínre, hogy holnap délelőtt még legyen idő a regenerációra, a hangolódásra.

A magyarok a kölni középdöntő-csoportban – ahova a maximális két ponttal jutottak – csütörtökön 15.30-tól Ausztriával, szombaton 18 órától Horvátországgal, hétfőn 20.30-tól a házigazda Németországgal, majd jövő szerdán 18 órától az olimpiai címvédő Franciaországgal találkoznak.

 

Borítókép: A müncheni vonatoknak is gondot okozhat a havazás (Fotó: EPA/Anna Szilagyi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.