Chema előre megmondta: Az Európa-bajnokság csak most kezdődik!

Máris készülhetünk a következő mérkőzésre, Ausztria ellen. Így szólna a panel, a sablon, de a magyar férfikézilabda-válogatott játékosai Chema Rodriguez szövetségi kapitánnyal egyetemben érzik, az Izland elleni győzelem feljogosít némi ünnepre is. Abban viszont egyetérthetünk, eztán jön a java az Európa-bajnokságon. Ahogy Ancsin Gábor idézte Chema Rodriguezt: az Európa-bajnokság csak most kezdődik!

2024. 01. 17. 5:30
magyar férfi kézilabda-válogatott
München, 2024. január 16. A magyar válogatott játékosai ünnepelnek, miután csapatuk 33-25-re legyõzte Izlandot a csoportkör harmadik fordulójában a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon a müncheni Olympiahalléban 2024. január 16-án. A magyar csapat veretlenül, a maximális két ponttal jutott középdöntõbe. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Büszkék lehetünk a fiúkra. Százszázalékos játékról beszélünk, tudom, hogy ilyen nincs, nem lehetséges, de szerintem ma több mint száz százalékot teljesítettek – nyilatkozta elégedetten Chema Rodriguez, a magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak az Izland elleni 33-25-ös győzelem után. Majd arról beszélt, kiállítása miatt megváltoztatták az eltervezett játékot, többet egy-egyeztek a játékosok, ami nagyon bejött. Ez is szép és igaz, de Chema legtalálóbb mondatát később Ancsin Gábor idézte.

magyar kézilabda-válogatott, kézilabda Európa-bajnokság, Chema Rodriguez, Imre Bence, Izland, középdöntő
Az Izland elleni győzelem Eb-aranyat még nem ér, de azért előkerült a magyar zászló. Fotó: Czeglédi Zsolt

– Mindenki hozzátette a magáét. Mindenki úgy küzdött, mintha ez lett volna az utolsó mérkőzés, de Chema is elmondta a meccs előtt, az Európa-bajnokság csak most kezdődik – fogalmazott Ancsin Gábor. Aztán kicsit óvatosabban folytatta: – Most kell nagyon észnél lennünk. Ezt a munkásruhát, amit felvettünk, ezt ugyanígy vinni kell tovább. Ha így küzdünk egymásért, elérhetjük a céljainkat.

 

Imre Bence belenézett az izlandi arcokba

A mérkőzésnek több hőse volt, az egyik mindenképpen Imre Bence, aki első világbajnoki mérkőzésén szinte hibátlanul játszott, és négy gólt is dobott. A húszéves jobbszélső, ahogy illik, először is – csakúgy, mint Ancsin – megköszönte a fergeteges szurkolást, majd kicsit pimaszul így folytatta a nyilatkozatát. – Ritkán nézem az ellenfél arcát mérkőzés közben, de most azt láttam az izlandiakon, hogy erőlködés és tanácstalanság van az arcukon – jegyezte meg, majd kiemelte Palasics szenzációs védéseit és a csapategységet. 

 

Hanusz Egon: Minden tervünket meg tudtuk valósítani

Hanusz Egon Szerbia ellen kimaradt, de Izland ellen öt góljával – Szita Zoltán mellett – a magyar válogatott legeredményesebb játékosa volt. Az irányítót teljesen magával ragadta a csapat játéka. – Nem nagyon emlékszem, mi történt, annyi megvan, hogy nyertünk – bökte ki őszintén. – Amit elterveztünk, azt meg is tudtuk valósítani, nem úgy mentünk bele, hogy megvan a továbbjutás, és lesz, ami lesz.

Hanusz szerint minden taktikai húzás bejött. A védekezés megadta a stabilitást, Bánhidi kiállítása után támadásban pedig tudtak váltani, és bejött a kétirányítós játék is, továbbá meg tudták akadályozni az izlandiak legnagyobb fegyverét, a lerohanást.

 

Itt a középdöntő pontos menetrendje

A középdöntőben a magyar válogatott először a Spanyolországot az egymás elleni döntetlennel kiverő Ausztriával játszik. Íme, a mieink teljes programja:
január 18.: Magyarország–Ausztria
január 20.: Magyarország–Horvátország
január 22.: Magyarország–Németország
január 24.: Magyarország–Franciaország

A középdöntő I. csoportjának állása: 1. Magyarország 2 pont (33-25), 2. Franciaország 2 (33-30), 3. Horvátország és Ausztria 1-1 (28-28), 5. Németország 0 (30-33), 6. Izland 0 (25-33).

 

Borítókép: A magyar kézilabda-válogatott az Izland elleni győzelmet ünnepli (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.