Kiütöttük Izlandot, Imre Bence mesésen debütált a kézi Eb-n

A magyar kézilabda-válogatott remek játékkal 33-25-re legyőzte Izlandot a kézilabda Európa-bajnokságon és százszázalékosan zárta a csoportkört. Bánhidi Bencét ugyan már a 12. percben végleg kiállították, de ez sem viselte meg a mieinket. Két pontot viszünk tehát a középdöntőbe, ahol Németország, Franciaország, Horvátország és Ausztria lesz a további négy ellenfél. Meglepetésre az osztrákok a spanyolokat ütötték el a továbbjutástól.

2024. 01. 16. 22:12
FAZEKAS Gergõ
Férfi kézilabda Eb - Magyarország-Izland Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország és Izland is már biztos továbbjutóként kezdte meg a mérkőzést, hiszen a C csoport harmadik fordulójában Montenegró 30-29-re legyőzte Szerbiát. Persze így is volt tétje a meccsnek, hiszen az egymás elleni eredmény döntött arról, melyik csapat hány pontot visz magával a középdöntőbe. Úgy is fogalmazhatunk, ez már előre hozott meccs volt a legjobb tizenkettő között.

PALASICS Kristóf, magyar kézilabda-válogatott, Európa-bajnokság, Imre Bence, Izland, középdöntő
Palasics Kristóf lett a meccs embere. Fotó: Czeglédi Zsolt

Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a kapus Andó Arián, a beálló Szöllősi Szabolcs mellett a Krakovszki ikreket nem nevezte be a meccskeretbe. Ez egyúttal azt is jelentette, hogy a jobbszélső Imre Bence debütált a világbajnokságon. Méghozzá milyen jól!

De ne szaladjunk előre! A 12. percben nagy veszteség érte a magyar válogatottat, arcra ütésért piros lappal végleg kiállították Bánhidi Bencét, akitől pedig az izlandiak nagyon tartottak. Szerencsére Rosta Miklós kiválóan helyettesítette.

Nyugodtan tágíthatjuk a kört, a magyar válogatott szinte mindegyik játékosa nagyszerűen játszott. Imre Bencét azért emelhetjük ki, mert bemutatkozásképpen már az első félidőben négy gólig jutott. A másik Eb-újonc, Fazekas Gergő is remekelt, csakúgy, mint Palasics Kristóf a kapuban.

A magyar válogatott negyedóra múltán elhúzott 10-7-re, de Izland gyorsan visszakapaszkodott. Ez még egyszer megismétlődött, majd a félidő utolsó másodperceiben Ancsin bravúros mozdulattal szerzett góljával lett kétgólos (15-13) a magyar előny.

 

A második félidőre lefagytak az izlandiak

A második félidő nem tartogatott izgalmakat. Szerencsére. A magyar válogatott lejátszotta Izlandot, a hajrában már kilenc gól is volt az előny (28-19), tehát csak az volt a kérdés, meglesz-e a tíz közte…

Ez nem lett meg, mert a bírók is fújtak néhány furcsát. A győzelem így is kitütéses, a mieink 33-25-re nyertek.

 

Meglepetésre kiestek a spanyolok

A középdöntőben az A csoportból Németország és Franciaország, a B-ből pedig Horvátország és Ausztria érkezik még. Az osztákok azzal jutottak tovább, hogy 33-33-as döntetlent játszottak Spanyolországgal. A következő meccsünket éppen Ausztria ellen vívjuk csütörtökön.

Csoportkör, 3. forduló

A csoport:
Franciaország–Németország 33-30 (17-15)
Észak-Macedónia–Svájc 29-27 (13-9)
A végeredmény: 1. Franciaország 5 pont, 2. Németország 4, 3. Észak-Macedónia 2, 4. Svájc 1.

B csoport:
Spanyolország–Ausztria 33-33 (15-17)
Horvátország–Románia 31-25 (16-12)
A végeredmény: 1.  Horvátország 5 pont, 2. Ausztria 4, 3. Spanyolország 3, 4. Románia 0.

C csoport:
Montenegró–Szerbia 30-29 (15-14)
Magyarország–Izland 33-25 (15-13)
A végeredmény: 1. Magyarország 6 pont, 2. Izland 3, 3. Montenegró 2, 4. Szerbia 1.

Borítókép: Fazekas Gergő tör kapura (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.