Szoboszlai Dominik az edzés helyett a konyhában alakított nagyot + videó

A Premier League 21. fordulójában az éllovas Liverpool vasárnap este a Bournemouth vendége lesz, és a meccsre készülő Vörösök szerdai edzéséről a csapat honlapjára este negyven fotó került fel. A szurkolóknak pedig rögtön szemet szúrt, hogy Szoboszlai Dominik egyiken sem látható.

2024. 01. 18. 5:12
English Premier League - Liverpool vs Arsenal, SZoboszlai Dominik
epa11042480 Dominik Szoboszlai of Liverpool reacts during the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Arsenal FC, in Liverpool, Britain, 23 December 2023. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

január elsején a Newcastle United ellen 4-2-re megnyert bajnoki mérkőzésen szenvedett combizomhúzódást, s Jürgen Klopp vezetőedző azt nyilatkozta, hogy két meccset biztosan ki kell hagynia. Nos, ez a két találkozó lement, a Liverpool január 7-én az FA-kupában 2-0-ra nyert  az Arsenal vendégeként, január 10-én pedig a Ligakupa elődöntőjének első felvonásán hazai pályán 2-1-re verte a Fulham csapatát. Vasárnap a bajnokság 21. fordulójában a Bournemouth vendége lesz, és a szurkolók nagy része úgy gondolta, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya ezen az összecsapáson már újra ott lesz a pályán.

Szoboszlai Dominik, Premier League - Liverpool Newcastle United, sérülés, Jürgen Klopp, játékperc
Szoboszlai Dominik a Newcastle elleni mérkőzésen sérült meg (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

A Fulham elleni meccs előtt múlt kedden Pepijn Lijnders másodedzője kitért Szoboszlaira is:

– Dominik felépülése jól halad, már a pályán van, fut is – árulta el a tréner.

Lijnders szavai egybecsengtek a játékoséval, aki egy nappal korábban az M4 Sport – Az Év sportolója gála előtt azt nyilatkozta: már nem kell sok idő a visszatéréshez. (Az Operaházban az este folyamán kiderült, hogy Szoboszlai lett az Év sportolója.)

Szoboszlai Dominik ugyanakkor a Nemzeti Sportnak adott nagy interjúban a következőket mondta arra a felvetésre, hogy a Bournemouth elleni meccsen elképzelhető-e a visszatérése:

Igen, ez elképzelhető, de nem szeretnénk siettetni semmit. Inkább kihagyok még egy mérkőzést, ha ez kell ahhoz, hogy aztán ne sérüljek rá a korábbi húzódásra, és folyamatosan tudjak játszani.

Szoboszlai Dominik kihagyhatja a vasárnapi találkozót

Ebből már inkább arra következtethetünk, hogy még a vasárnapi meccset is kihagyja, és január 24-én, jövő szerdán a Fulham elleni Ligakupa-elődöntő visszavágóján láthatjuk újra a pályán. Azt, hogy vasárnap még nem, a Liverpool tegnapi edzéséről a klub honlapjára felkerült képgaléria is valószínűsíti, mert honfitársunk a negyven fotó egyikén sem látható; nem edzett együtt a csapattal az AXA Training Centre-ben.

A Liverpool ugyanakkor tegnap éjjel megosztott egy promóciós videót is, amely egy tavalyi kezdeményezés folytatása. A klub a VistaPrinttel közösen a futballcsapat sztárjaival népszerűsíti a The Bagelry pékséget – az akció a helyi vállalkozások megsegítését szolgálja. A Szoboszlai Dominik, Ibrahima Konate, Ryan Gravenberch trió már novemberben is megmutatta, hogy a konyhában is otthonosan mozog, s a játékosok most is bagelt és fánkokat készítettek a vásárlóknak. S a versenyüket Szoboszlai nyerte meg!

De kanyarodjunk vissza a futballhoz, a Thisisanfield.com portál felsorolja, hogy kik vettek részt a tréningen:

kapusok: Alisson, Kelleher, Adrian, Mrozek, Misciur
védők: Van Dijk, Konate, Quansah, Phillips, Gomez, Bradley, Beck, Scanlon
középpályások: Jones, Mac Allister, Gravenberch, Elliott, McConnell, Clark
támadók: Nunez, Jota, Diaz, Gakpo, Gordon, Koumas, Kone-Doherty

 

Trent Kone-Doherty 17, Kornel Misciur csupán 16 éves, de Jürgen Klopp kénytelen fiatalokat is meghívni; jelen állás szerint tíz játékosára nem számíthat sérülés vagy válogatottbeli kötelezettség miatt. Mohamed Szalah az egyiptomi válogatottal az Afrika-kupán, Endo Wataru a japánnal az Ázsia-kupán szerepel.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.