Tízes lista a Liverpool honlapján, mindenki kiválaszthatja a kedvencét + videó

A Liverpool a Premier League 21. fordulójában vasárnap a Bournemouth csapatát fogadja, s egyelőre kérdéses, hogy sérülése után Szoboszlai Dominik pályára lép-e. A listavezető Vörösöknél egyelőre az a téma, hogy a szurkolók szavazatai alapján a bajnokságban a december hónap legjobb játékosa Trent Alexander-Arnold lett, és megemlékeztek arról, kedden napra pontosan huszonöt éve volt annak, hogy Robbie Fowler a Southampton ellen három gólt szerzett.

2024. 01. 17. 5:10
English Premier League - Liverpool vs Brentford
epa10971681 Mohamed Salah of Liverpool celebrates after scoring the 1-0 opening goal during the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Brentford FC, in Liverpool, Britain, 12 November 2023. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool honlapján azt olvashatjuk, hogy a csapat a Premier League-ben, vagyis 1992 óta hazai pályán, az Anfielden eddig 26 mesterhármast szerzett, és időrendben készítettek egy szubjektív tízes listát a legemlékezetesebbekről. 

Fowler,  Gerrard, Suárez, Szalah – legendák a listán 

Roberto Firmino az Arsenal ellen (4-1), 2018. december
Mohamed Szalah a Watford ellen (5-0), 2018. március – Szalah négy gólt szerzett
Luis Suárez a Norwich City ellen (5-1), 2013. december – Suárez négy gólt szerzett
Steven Gerrard az Everton ellen (3-0), 2012. március
Dirk Kuyt a Manchester United ellen (3-1), 2011. március
Fernando Torres a Middlesbrough (3-2), 2008. február
Peter Crouch az Arsenal ellen (4-1), 2007. március
Milan Baros a Crystal Palace ellen (3-2) 2004. november
Robbie Fowler a Southampton ellen (7-1) 1999. január
Robbie Fowler az Arsenal ellen (3-0) 1994. augusztus

S mindenki választhat, hogy neki melyik triplázás tetszik legjobban!

Egy precíznek tűnő Wikipédia-oldalon azt találhatjuk, hogy a Premier League-ben a mai napig 377 mesterhármas született, és a legtöbbet, 42-t éppen a Liverpool jegyzi, de az Arsenal (41) és a Manchester City (38) ott van a nyomában. A játékosok közül a legtöbbször triplázott (12), akit Alan Shearer (11) és Robbie Fowler (9) követ, míg Thierry Henry, és Michael Owen egyaránt nyolc olyan meccset sorolhat fel, amelyen háromszor vette be az ellenfelek kapuját.

De ha már a Liverpool a téma, említsük meg, a Premier League-ben kétszer az is előfordult, hogy az ellenfél játékosa triplázott az Anfielden: a belga Leandro Trossard 2022-ben, amikor a Liverpool–Brighton meccs 3-3-ra végződött. Az orosz Andrej Arsavin pedig még 2009-ben az Arsenal színeiben négyszer vette be a hazai kaput, ám a Liverpool akkor sem kapott ki (4-4).

Borítókép: Mohamed Szalah is rajta van a szűkített listán (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.