Megszökött a Liverpool korábbi csapatkapitánya, az Ajax játékosaként folytatja

Tavaly nyáron még a Liverpool csapatkapitánya volt Jordan Henderson, de érezhette, hogy a fiatalítás áldozata lehet, és ennek elébe menve elfogadta a szaúdi al-Ittifaq ajánlatát. Ám hiába kapott mesés fizetést, nem érezte jól magát, gyakorlatilag „megszökött”, s immár végleges, hogy az Ajax játékosaként folytatja a pályafutását.

2024. 01. 18. 11:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mondhatjuk, hogy  Jordan Henderson teljesen ismeretlen közegbe került, hiszen az al-Ittifaq vezetőedzője egy másik liverpooli ikon, a Steven Gerrard, de a csapat nem brillírozik: a bajnokságban a legutóbbi nyolc meccsén öt döntetlent ért el három vereség mellett, csoda, csak a nyolcadik helyen áll.  (Gerrard alatt inog is a kispad.) A 33 éves  Henderson a bajnokságban tizenhét, összesen tizenkilenc meccsen lépett pályára, gólt nem szerzett. Pedig a Liverpoolban 2011 és 2023 között 360 meccsen 29-szer azért bevette az ellenfelek kapuját.

Jordan Henderson
elköszönt az araboktól Forrás: X/Anything Liverpool
 

Bár a hírek szerint heti 350 ezer fontos fizetésben állapodott meg, ami naponta 22,2 millió forintot jelent, a jelek szerint a pénz nem minden nála. A csapata gyenge szereplése, a hangulattalan meccsek a kevés nézővel, és nem utolsósorban a számára szinte elviselhetetlen helyi klíma is arra ösztönözte, hogy gyorsan lezárja a szaúdi kalandot. A kétéves szerződését azonban nem volt egyszerű felbontania a helyi és a brit adózási törvényeket is figyelembe véve. Amennyiben Henderson a Premier League-be tért volna vissza, nagyon sokat „bukott” volna, a hollandiai szerződésével jobban jár, de persze az Ajaxnál közel sem számíthat olyan nagy bevételre, mint Szaúd-Arábiában.

 

Henderson az Ajax legjobban fizetett játékosa lesz

A Mirror szerint Henderson ezzel együtt az Ajax legjobban fizetett játékosa lesz, heti 85 ezer fontot kap, de bónuszokkal ez 110 ezer fontra emelkedhet (napi hétmillió forint), így  Steven Bergwijn elé kerül, aki jelenleg heti kilencvenezer fontot keres a bónuszokkal. A hollandok szeretnék, ha már a hét végén pályára léphetne bajnoki meccsen, de ehhez még el kell hárulnia „adminisztrációs” akadályoknak.

 

Jordan Henderson már mindenben megállapodott az Ajax csapatával, és Angliából ma érkezik magánrepülőgépen Amszterdamba, hogy 2026-ig szóló szerződést írjon alá.

Borítókép: Jordan Hendersonnak nem jött be a szaúdi kaland (Fotó: AFP/ANADOLU/Mohammed Saad)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.