Csak erős idegzetűeknek: brutális kungfurúgás a labdarúgó Ázsia-kupán + videó

A Katarban zajló labdarúgó Ázsia-kupa A csoportjában a Kína–Libanon mérkőzés 0-0-ra végződött, s ha gól nem is kerülhetett be az összefoglalóba, sajnos egy brutális kungfurúgás miatt emlékezetes marad a meccs. Amit megdöbbentő módon a játékvezető még sárga lappal sem büntetett.

2024. 01. 18. 17:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A libanoni válogatottból Khalil Khamis volt a tettes, aki a 14. percben felszabadítási szándékkal a 16-osa előterében magasra emelt lábbal elrúgta a labdát, de ugyanezzel a lendülettel fejbe rúgta Taj Vaj-cunt, és még a térdével is eltalálta az összerogyó játékos fejét. A kínai középpályást azonban kemény fából faragták, mert a történtek után is folytatni tudta a mérkőzést, és végig a pályán maradt. Miként Khamis is, aki a veszélyes játékáért még sárga lapot sem kapott.

Így néz ki Taj Vaj-cun Khalil Khamis rúgása után

A jelenet:

Khamis aztán a 65. percben megmutatta, hogy futballozni is tud, hatalmas mentést mutatott be, amikor a gólvonalról rúgta ki a labdát.

A csoport állása:

 

Borítókép: A libanoni Khalil Khamis lerúgta a kínai Taj Vaj-cunt (Forrás: X/CBS Sports Golazo)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.