A Liverpool megkapta a jutalmát, de a Citynél nincs ok ünneplésre

A Manchester United hétfőn bejutott a legjobb 32 közé a labdarúgó FA-kupában. Az újrajátszásokat leszámítva a forduló lezárult, így a szokásoknak megfelelően nem húzták sokáig az időt a szigetországban, még aznap éjszaka kisorsolták a negyedik kör párosításait. Liverpoolban elégedettek lehetnek, az Arsenal elleni nagy diadal után Szoboszlai Dominikék nagyságrendekkel gyengébb ellenfelet kaptak, a Manchester Cityre viszont kemény összecsapás vár.

2024. 01. 09. 8:07
Liverpool
Liverpool's players celebrate on the pitch after the English FA Cup third round football match between Arsenal and Liverpool at the Emirates Stadium in London on January 7, 2024. Liverpool won the game 2-0. (Photo by Ben Stansall / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United is kiharcolta a helyét a legjobb 32 között az FA-kupában. A Vörös Ördögök a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában nem parádéznak (a PL tabelláján a nyolcadik helyet foglalják el, a BL-től pár a csoportkörben búcsúztak), a hazai kupasorozatban azért hozták a kötelezőt, és hétfő este 2-0-ra győztek a harmadosztályú Wigan vendégeként. 

Manchester City Tottenham
A Manchester City és a Tottenham legutóbbi randevúja során forrtak az indulatok a pályán (Fotó: AFP/Darren Staples)

Ezzel az angol élvonal topcsapatai között csak az Arsenal vérzett el azonnal, igaz, az Ágyúsok szerencsétlenül jártak, hiszen a sors úgy húzta, hogy a Liverpool ellen kellett bemutatkozniuk, amely még tartalékos felállásban is megkeserítette az életüket. Jürgen Klopp együttese egyébként az Arsenal kiejtéséért megkapta „a jutalmát”. A hétfő esti sorsoláson kiderült, hogy a másodosztályú Norwich City, esetleg a harmadosztályú Bristol Rovers lesz a Vörösök ellenfele a következő körben. E két csapat szombaton nem bírt egymással, ezért – több más párharchoz hasonlóan – az esetükben január 16-án újrajátszás következik.

 

Rangadót játszik a Manchester City

A nagyágyúk többsége ugyanakkor már megismerte pontos ellenfelét, de néhányan talán azt kívánják, bárcsak ne tették volna… A címvédő Manchester City orra alá a közelmúltban többször is borsot tört a Tottenham Hotspur, ezt az FA-kupa negyedik fordulójában újra megteheti. A Chelsea és a Newcastle is a PL-ből már jól ismert ellenféllel csap össze, előbbi az Aston Villát fogadja, utóbbi a Fulham vendége lesz. A Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouth a Championshipben szereplő Swansea-val találkozik.

A negyedik forduló mérkőzéseit január 27-én rendezik, egy meccsen dől el a továbbjutás.

Angol FA-kupa, a 4. forduló párosítása:

Watford (II.)–Southampton (II.)
Blackburn Rovers (II.)–Wrexham (IV.)
Bournemouth–Swansea City (II.)
West Bromwich Albion (II.)–Brentford/Wolverhampton Wanderers
West Ham United/Bristol City (II.)–Nottingham Forest/Blackpool (III.)
Leicester City (II.)–Hull City (II.)/Birmingham City (II.)
Sheffield Wednesday (II.)–Coventry City (II.)
Chelsea–Aston Villa
Ipswich Town (II.)–Maidstone United (VI.)
Liverpool–Norwich City (II.)/Bristol Rovers (III.)
Tottenham Hotspur –Manchester City
Leeds United (II.)–Plymouth Argyle (II.)
Crystal Palace/Everton–Luton Town/Bolton Wanderers (III.)
Newport County (IV.)/Eastleigh (V.)–Manchester United 
Sheffield United–Brighton & Hove Albion
Fulham–Newcastle United 

Borítókép: Az Arsenal legyőzésével lépett tovább a Liverpool (Fotó: AFP/Ben Stansall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.