Szita távozása után nem sokat tétlenkedett a Szeged

Az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdacsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződést hosszabbított Borut Mackovsekkel. A szlovén válogatott 31 éves balátlövő új kontraktusa 2026 nyaráig szól.

2024. 01. 05. 12:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Klubunk 2026. június 30-ig meghosszabbította Borut Mackovsek szerződését. Szlovén válogatott játékosunk negyedik idényét tölti nálunk, csapatunk egyik alapembere, a védelem egyik oszlopa, így örömmel közlöm a #HandballFamily tagjaival, hogy Borut továbbra is bennünket erősít – nyilatkozta Kiss Bence cégvezető a klub közleményében.

Borut Mackovsek 2020 nyarán szerződött Szegedre (Fotó: Nemzeti sport/Török Attila)

Mackovsek szerződéshosszabbítása éppen arra a hétre esett, amikor a Szeged bejelentette a magyar válogatott balátlövő, Szita Zoltán távozását. Mackovsek mellett egyelőre nincs túlkínálat a jobbkezes lövő posztján, sajtóhírek szerint felvetődött az anyagi gondokkal küszködő norvég Kolstad klasszisa, a korábban a világ legjobb játékosának megválasztott Sander Sagosen leigazolása, de ez még nem realizálódott. 

A nyáron jelentős átalakulás várható a magyar ezüstérmesnél, Kárpáti Krisztiánt Michael Apelgren váltja a vezetőedzői poszton, és a keret összetételét is érintheti a svéd szakember érkezése. Egyelőre Tobias Thulin, a dán GOG svéd kapusa az egyetlen szegedi érkező a következő szezonra. 

Borítókép: Borut Mackovsek (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.