Olyat tett a Szeged a BL-döntős otthonában, amit korábban még soha

Javított a Szeged férfi kézilabda csapata a Kolstad elleni múlt heti 13 gólos vereség után. A magyar bajnoki ezüstérmes 27-27-es döntetlent játszott az előző szezonban döntős Kielce otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

2023. 10. 19. 22:19
STEPANCIC, Luka; MAQUEDA, Jorge
Szeged, 2023. március 1. A szegedi Luka Stepancic és Jorge Maqueda, a francia csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 14. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged - HBC Nantes mérkõzésen Szegeden 2023. március 1-jén. OTP Bank-Pick Szeged - HBC Nantes 28-28. MTI/Bús Csaba Fotó: MTI/Bús Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még soha nem győzött a legutóbbi BL-döntős otthonában, a Kielcében a Szeged. A több mint tíz esztendőre visszanyúló közös történetükben – kivétel nélkül mindig a BL-ben – összesen tizenkét alkalommal mérkőzött meg egymással a két csapat, és csupán kétszer született szegedi siker, legutóbb 2015 szeptemberében, tízszer a korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány, Talant Dujsebajev által vezetett lengyelek hagyták el győztesen a pályát. A norvég Kolstad elleni fájdalmas vereség után szeretett volna pontot szerezni az OTP Bank Pick Szeged a lengyel Industria Kielce otthonában a Bajnokok Ligája A-csoportjának ötödik fordulójában.

Mikler Roland az első félidőben négy védést mutatott be       Fotó: Dél-Magyarország/Karnok Csaba

A hazaiak nagyon tartalékosan álltak ki a mérkőzésre: Alex Dujsebajev, Andreas Wolff és Pawel Paczkowski sem állhatott rendelkezésre. A Szita Zoltánt és Borut Mackovseket nélkülöző Szeged bátran, okosan kézilabdázott. Az eddig csak a dán Aalborgot legyőzö magyar bajnoki ezüstérmes csapatában Dean Bobac remekül irányított, nagyon sült Luka Stepancic keze, a magyar kulcsjátékosok közöül Bánhidi Bence és Bodó Richárd is feliratkozott a gólszerzők közé. Meglepetésre szinte végig a Szeged vezetett az első félidőben, a Wolff tudásától jócskán elmaradó Milos Walach nem érezte a szegedi lövéseket. A félidő hajrájában egy időn túli hetessel minimalizálta a hátrányát a Kielce.

A szünet után azonnal - emberhátrányban egyenlített a Kielce, mjad Moryto, a hetes-specialista révén a vezetést is átvette a lengyel bajnok. Sostaric zsinórban két gólt, egy hetes-, és egy akciógólt lőtt, ezzel megint a magyar csapatnál volt az előny. Nem sokáig, a 38. percben a meccs során először két gólos előnyt harcolt ki a Kielce, a 4-0-s szériát produkáló Dujshebaev-csapat 20-17-es hátrányba került. 

Bő negyedórával a vége előtt Imsgard érkezett a kapuba Mikler helyére, és ez megbabonázta Morytót, kihagyta a hetest 22-19-nél. Imsgard ziccereket fogott, Stepancic egyenlített ki 9 perccel a vége előtt. Igor Karacic is szót kért: a Kielce horvát játékosa megrázta magát, két gólt szerzett, majd Moryto lövését piszkálta ki Imsgard, és Frimmel egyenlített. 

A vezetésért támadhatott a Szeged, Stepancic lövése nem ért célt, de Bombacé igen, 17-16 óta először vezetett a Szeged. Moryto egyenlített másfél perccel a vége előtt. Bombac góljával megint a Szegednél volt az előny. Harminchét másodperccel a vége előtt Bánhidi két perces kiállítást kapott. A mérkőzés utolsó gólját Moryto szerezte. 27-27 lett a vége.

A Szeged a jövő héten hazai pályán a Zagreb ellen folytatja a szereplését a BL-ben.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: Industria Kielce–OTP Bank-Pick Szeged 27-27 (14-15).

A Szeged gólszerzői: Stepancic 7,  Sostaric 4,  Bombac 4, Martins 3, Bodó 3, Garciandia 2, Frimmel 2, Kalaras 1, Bánhidi 1.

A mérkőzés hivatalos statisztikája ITT.

Borítókép: Stepancic volt a Szeged legeredményesebb játékosa Kielcében (Fotó: MTI/Bús István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.