A Pécs focistája kirúgta a stadionból a labdát, majd távozott az edző + videó

Ritkán látható jelenet szemtanúi voltak a Vasas–Pécs meccs nézői a labdarúgó NB II 21. fordulójának hétfő esti meccsén: a vendégek játékosa, Szabó Máté szabadrúgásból nemcsak egyszerűen fölé lőtt, hanem konkrétan kirúgta a stadionból a labdát. A 4-1-es vereség után a Pécs vezetősége menesztette az edzőt, Kulcsár Árpádot, aki nemrég agyvérzésből épült fel.

2024. 02. 20. 19:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vasas sima győzelmének főszereplője Tóth Milán volt, aki mesterhármast szerzett a mérkőzésen. A Haladásban nevelkedett 22 éves csatár már 11 gólos az idényben, és harcban van az NB II gólkirályi címéért. Kár, hogy Ausztriában nem tudta megvetni a lábát, legalábbis a Sturm Graz az előző idényben nem számított rá az első csapatában, noha a második ligás B csapatban 26 bajnokin 13 gólt szerzett. Végül tavaly nyáron inkább hazajött a Vasasba.

Ha Tóth volt a főhős, akkor a negatív főhős meg Szabó Máté lehetett, a Pécs játékosa, aki szabadrúgásból olyan meredeken fölé lőtte a labdát, hogy az kiszállt a stadionból – szúrta ki az Origó. Ilyet még a magyar NB II-ben is ritkán látni.

Valószínűleg nem Szabó ügyetlen szabadrúgása, hanem a 4-1-es vereség volt az utolsó csepp a pohárban: a Pécs közös megegyezéssel menesztette a vezetőedzőt, Kulcsár Árpádot, aki tavaly novemberben egy szétesőben lévő csapatot vett át, amelyet felhozott a hatodik helyre az előző idény végére.

Távozott az agyvérzésből felépült edző

„Munkáját a téli felkészülés elején egészségi problémák hátráltatták, agyvérzéséből felépülve a tavaszi rajtra visszatért, ám a legutóbbi, angyalföldi bajnoki találkozó után arra az egyhangú döntésre jutott klubunk vezetőségével folytatott egyeztetése során, hogy a csapat jövőjét és önmaga egészségét egyaránt figyelembe véve közös megegyezéssel távozik NB II-es labdarúgócsapatunk éléről” – indokolta az edző menesztését a Pécs hivatalos honlapja.

Kulcsár a továbbiakban – korábbi státusát betöltve – újra a PMFC utánpótlás szakmai vezetőjeként dolgozik. A csapat új trénerét a későbbiekben jelenti be az NB II tizedik helyén álló klub.

Borítókép: Kulcsár Árpád vezetőedző felállt a pécsi kispadról (Forrás: Pmfc.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.