Új esély? Edzőváltás a magyar válogatott csatár klubjánál

Nem sokáig volt edző nélkül a négyszeres magyar válogatott támadót, Németh Andrást is soraiban tudó Hamburg, a német másodosztályban szereplő együttes ugyanis azt követően, hogy hétfőn menesztette Tim Waltert, kedden máris bejelentette Steffen Baumgart érkezését. Mindez új lehetőséget kínálhat Németh számára, aki eddig kiegészítő embernek számított.

2024. 02. 20. 16:50
NÉMETH András; PASKOTSI, Maksim;
Budapest, 2023. március 23. Németh András, a magyar (j) és Maksim Paskotsi, az észt válogatott játékosa a Magyarország - Észtország felkészülési mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. március 23-án. A magyar válogatott 1-0-ra nyert. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb Kölnben dolgozott

Az 52 éves Steffen Baumgart legutóbb az 1. FC Köln vezetőedzője volt az élvonalban, onnan tavaly decemberben távozott. A korábbi hatszoros német bajnok Hamburg jelenleg a hatodik idényét tölti a Bundesliga 2-ben, ahol pillanatnyilag a harmadik, osztályozós helyen áll. A Hamburg hátránya 4 pont a már feljutást érő pozíciót elfoglaló Holstein Kiel mögött, mögötte azonban hat csapat is 6 ponton belül van.

 

Rossi megmondta: mennie kell!

A váltás új esélyt kínálhat a klub 21 esztendős magyar csatárának, a négyszeres válogatott Németh Andrásnak is. A nemzeti tizenegyben eddig két felkészülési mérkőzésen, valamint tavaly két Európa-bajnoki selejtezőn is pályára lépő Németh a 2023/2024-es szezonban finomat szólva sem számított alapembernek a Hamburgban, 19 bajnokin mindössze 254 perc játéklehetőséget kapott, gólt pedig egyelőre nem szerzett. A legutóbbi, szombati, Rostock elleni találkozón két percre cserélte be korábbi edzője. Helyzetéről korábban a magyar válogatott szövetségi kapitánya, is elégedetlenül nyilatkozott.

ROSSI, Marco
Marco Rossi nem köntörfalazott, amikor Németh András helyzetéről beszélt. Fotó: Lakatos Péter

– Őszintén megmondtam neki: mennie kell a Hamburgból – jelentette ki tavaly novemberben Marco Rossi. – Ha meghívót szeretne, folyamatosan játszania kell a klubcsapatában. Mindegy, hogy Németországban vagy máshol, de játszania kell. Ez mindenkire vonatkozik.

 

Komoly riválissal kell megküzdenie a fiatal magyarnak

Németh Andrásnak várhatóan az új vezetőedző regnálása alatt sem lesz könnyebb a helyzete, posztriválisa ugyanis a német másodosztály góllövőlistájának éllovasa, Robert Glatzel, aki az eddigi 25 bajnokiján 15 gólt szerzett, emellett pedig 5 gólpasszt is kiosztott. Egy biztos: a Hamburg jobb sorsra érdemes együttes, hiszen a futballpiaci ügyekben mértékadó hírforrásként kezelt Transfermarkt szerint a komplett Bundesliga 2 legértékesebb játékoskerete az övé

Borítókép: Németh András eddig négyszer szerepelt a magyar A-válogatottban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.