Amikor legutóbb Budapesten járt, megégett az Olimpiakosz + videó

A múlt csütörtöki, idegenbeli mérkőzés után február 22-én, csütörtökön 21 órától az Olimpiakosz együttesét fogadja a Ferencváros az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc visszavágóján. A küzdelem 1-0-s görög előnyről folytatódik. A Fradi ellenfele szerdán már a Groupama Arénában tréningezik.

2024. 02. 21. 10:28
ZACHARIASSEN, Kristoffer; CARMO, David
Pireusz, 2024. február 15. Kristoffer Zachariassen (b), a Ferencváros és David Carmo, az Olimpiakosz játékosa a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott, Olimpiakosz - Ferencvárosi TC elsõ mérkõzésen a pireuszi Karaiszkakisz Stadionban 2024. február 15-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokáig tartotta magát a 0-0-s eredmény, végül egy hajrában szerzett góllal előnybe került az Olimpiakosz a Ferencváros ellen az Európa-konferencialiga múlt heti meccsén. Ezzel a párharc még közel sem lefutott. Érzik ezt a szurkolók is: már kedden bejelentették, hogy minden jegy elkelt, vagyis telt házas lesz a visszavágó.

Zsúfolt lelátók és várhatóan remek hangulat várja a csapatokat csütörtök este. Fotó: Szigetváry Zsolt

 

Nagy győzelemmel hangoltak

Az FTC hétvégi bajnokiját a felkészülésre való tekintettel elhalasztották, az Olimpiakosz viszont pályára lépett hazája bajnokságában, vasárnap a listavezető PAOK vendége volt. A görögök vezetőedzője öt helyen változtatott a Fradi elleni kezdőcsapatán, csapata azonban óriási sikert ért el, miután a félidei 1-1-et követően végül 4-1-re verte meg a PAOK-ot. Az Olimpiakosz góljait Fran Navarro, Daniel Podence, valamint a Ferencváros ellen is eredményes Ayoub el-Kábi szerezte – utóbbi játékos duplázni tudott. Kábi ezzel együtt az idénybeli 29 találkozóján már 16 gólnál jár.

 

A görögök meccskerete

Az Olimpiakosz hétvégi gólszerzői közül Navarro nem, Podence és El-Kábi viszont ott van a Magyarországra utazó keretben.

Az Olimpiakosz delegációja egyébként szerdán érkezik, várhatóan kora délután landol Budapesten, 18.15-től pedig már a Groupama Arénában tart sajtótájékoztatót. Ezt követi a meccsnapot megelőző hivatalos edzés, amelynek helyszíne szintén az FTC otthonául szolgáló létesítmény.

 

Amikor legutóbb itt járt, kikapott az Olimpiakosz

Az aktuális párharc előtt legutóbb 1996-ban találkozott egymással az Olimpiakosz és az FTC, akkor az UEFA-kupa 1. fordulójában sorsolták össze a csapatokat. A párviadal a régi Üllői úti stadionban kezdődött, az akkori Fradi pedig 3-1-re nyert, vendégként pedig 2-2-es döntetlent ért el, így folytathatta szereplését. Érdekességképpen jegyezzük meg: egy kétgólos siker ezúttal is elég lenne a továbbjutáshoz.

Borítókép: Kristoffer Zachariassenre is fontos szerep hárul majd a visszavágón (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.