Dárdai Palkó óriási gólja és újabb balhé, péntek esti láz a Hertha meccsén + videó

Augusztus óta először szerzett gólt Dárdai Pál legidősebb fia, Dárdai Palkó, és nem aprózta el. A Hertha a magyar válogatott szélső szabadrúgásból lőtt találatával fordított, s vezetett a Magdeburg ellen 2-1-re a félidőben, amelynek a végén félbeszakadt a játék. A tiltakozó berlini szurkolók megint teniszlabda-záport zúdítottak a pályára, a balhé ezúttal azonban váratlan fordulatot vett. Ilyet még nem láttunk futballmeccsen.

2024. 02. 16. 20:38
Dárdai Palkó
Forrás: X / Hertha
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

már arról beszélt, hogy farsang alkalmából orvosnak kellene öltöznie, mert annyi a beteg és a sérült a Hertha keretében, hogy úgy talán több hasznát venné a csapat, mint edzőként. A legutóbbi, Greuther Fürth ellen megnyert meccset kihagyó Dárdai Márton legalább visszatért a kezdőbe, amelyben Dárdai Palkó is helyet kapott a berlinieknél (a legifjabb Dárdai-fiú, Bence továbbra sem bevethető).

Péntek esti láz a Hertha meccsén, Dárdaiékkal a főszerepben (Forrás: X / Hertha)

A 22. percben a Magdeburg szerezte meg a vezetést, majd a Hertha tizenegyesből egyenlített, nem sokkal később pedig emberelőnybe is került. Ezután, a 39. percben jött el Dárdai Palkó nagy pillanata: a magyar középpályás szabadrúgásból csavarta a labdát szépen a kapuba, s ezzel a góllal már 2-1-re vezetett a Hertha.

Dárdai Palkó legutóbb augusztusban volt eredményes, aztán megsérült, hat hétig mankóval járt, és csak idén térhetett vissza a pályára.

Dárdai Palkó gólja:

Ahogy letelt a rendes játékidő az első félidőben, a berlini szurkolók újra teniszlabdákat zúdítottak a pályára. Megtették ezt már korábban is, így tiltakoznak sok más csapat drukkereihez hasonlóan a német szövetség ellen, amely egy befektetőjelölttel és a tévés jogdíjak értékesítésének tervezett megváltoztatásával húzta ki náluk a gyufát.

Furcsa döntés, Hertha-győzelem

Mivel percek óta állt a játék, a játékvezető érdekes döntést hozott, a beígért hosszabbítás lejárta előtt lefújta az első félidőt. Pontosabban csak az öltözőbe parancsolta a csapatokat. A megszokott szünet után ugyanis középkezdés helyett Magdeburg-szöglettel folytatódott a játék, lejátszották a csapatok az első félidőből hátralévő négy percet, majd utána következett a térfélcsere. Ilyet se nagyon láttunk még.

A második félidő elején a vendégek kiegyenlítettek, de az 59. percben Fabian Reese második góljával újra megszerezte a vezetést a Hertha. Az eredmény már nem változott, Dárdai csapata 3-2-re nyert, Márton végigjátszotta a meccset, Palkót a 68. percben lecserélte az apja.

Győzelme után a Hertha továbbra is a nyolcadik helyen áll a német másodosztályban.

Borítókép: Dárdai Palkó fontos gólt lőtt szabadrúgásból (Forrás: X / Hertha)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.