Faragó Tamás ismét színre lép, érdemes figyelni a szavaira

Faragó Tamásra mindig érdemes odafigyelni. A Nemzet Sportolója a Magyar Összetartozás Intézete szervezésében, pódiumbeszélgetés keretében beszél a pályafutásáról, hitvallásáról és természetesen az idei vízilabda-világbajnokságról is elmondja a véleményét. Faragó egykor nem csupán a világ legjobbb játékosa, olimpiai bajnok vízilabdázó volt, szövetségi kapitányként vb-címre vezette a női válogatottat.

2024. 02. 24. 11:20
Faragó Tamás
Faragó Tamás Forrás: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) is készül az esztendő két legrangosabb sporteseményére, a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, valamint a párizsi nyári olimpiai játékokra. Az MCC egyik intézménye, a Magyar Összetartozás Intézete e két kiemelkedő eseményhez kapcsolódva beszélgetéssorozatot indít, a magyar sport egy-egy héroszának segítségével, élményeinek felelevenítésével hozza közel az Eb-t és az olimpiát.

Faragó Tamás, MCC, vízilabda-vb, Nemzet sportolója,
Faragó Tamás küldetésének tekinti, hogy elevenné tegye a magyar sport legendáriumát. Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Fehér Gábor

Elsőként, február 27-én, kedden 17 órától – miként arról a Mandiner is beszámolt – Faragó Tamás, a Nemzet Sportolója lesz az MCC Scruton vendége. Faragó Tamás játékosként olimpiai, világ- és Európa-bajnok, talán kevésbé közismert, hogy edzőként is felért a csúcsra, a női vízilabda-válogatott 2005-ben az ő irányításával lett világbajnok.

A friss élmény, az egy hete Dohában véget ért világbajnokság arra is lehetőséget kínál, hogy Faragó Tamás az ezüstérmet szerzett magyar női, valamint a csupán hetedikként végzett férfiválogatott szerepléséről is elmondja a véleményét.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Az időpont: 2024. február 27. (kedd), 17 óra
A helyszín: MCC Scruton (1113 Budapest, Tas vezér utca 3–7.)
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: ITT!

A program:

17.00: köszöntőt mond Major Anita, a Magyar Összetartozás Intézetének igazgatóhelyettese
17.10: Lakatos Mihály, az intézet kutatója felolvassa tárcáját
17.20: pódiumbeszélgetés Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval

Borítókép: Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.