Fucsovics Márton tökéletes mutatója és tökéletes ütése + videó

A magyar Davis-kupa-válogatott egyenlített Németország ellen. Fucsovics Márton két játszmában nyert a németek éljátékosa, Jan-Lennard Struff ellen, így a szombati meccsek előtt 1-1-re áll a párharc. Fucsovics Márton egyszer sem veszítette el az adogatását, tizenegy bréklabdát is hárított.

2024. 02. 02. 18:58
STRUFF, Jan-Lennard; FUCSOVICS Márton
Tatabánya, 2024. február 2. Fucsovics Márton játszik a német Jan-Lennard Struff ellen a Magyarország-Németország Davis-kupa selejtezõ mérkõzésen Tatabányán 2024. február 2-án. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián veresége után Németország 1-0-ra vezetett a magyarok elleni, tatabányai Davis-kupa-párharcban, amikor mindkét csapatnak a legrutinosabb egyes játékosa érkezett a pályára. A harminchárom éves Jan-Lennard Struff és a harminckettedik születésnapját jövő héten ünneplő ötévente találkozik egymással: 2014-ben a német, 2019-ben a magyar játékos nyert, a 2024-es volt az első alkalom, amikor a Davis-kupában mérkőztek meg egymással.

Fucsovics Márton Jan-Lennard Struff Davis-kupa tenisz
Jan-Lennard Struff volt Fucsovics Márton ellenfele a tatabányai Davis-kupa-párharc első játéknapján (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Az első játszmában Fucsovics két szoros adogatójátékkal kezdett, mindkettőben bréklabdát hárított. 4:3-nál viszont a magyar játékos volt az, aki először fogadóként is játékot nyert, majd ha nehezen is, de kiszerválta az első játszmát.

A második szettben is küzdős adogatójátékai voltak Fucsovicsnak, de a bréklabdákat rendre hárította, volt, amelyiket egészen szenzációs labdamenet végén.

Fucsovics küzdelmes adogatójátékai után 3:3-nál Struff kettős hibája után maga is bréklabdához jutott, de ezúttal ő sem tudott élni az eséllyel. 5:5-nél viszont, ugyanúgy egy Struff-kettős hiba után igen, még ha kellett is hozzá a hazai háló segítsége.

Fucsovics Márton összesen tizenegy bréklabdával nézett szembe, és valamennyit hárította. Amikor viszont a meccsért szervált, már egyetlen pontot sem engedett Struffnak, és kiegyenlítette a párharcot.

– Az elmúlt egy-két hónapban nem jöttek az eredmények, nagyon szerettem volna nyerni, saját magam, a lelkem miatt is. Annyira nem éreztem jónak a játékomat. Jól szerváltam, de Struff tördeli a játékot, nem könnyű vele jó ritmusban játszani, az volt a kulcs, hogy nagyon jól adogattam, és kétszer tudtam brékelni – foglalta össze a meccset Fucsovics Márton, aki elárulta, hogy jó viszonyt ápol Struff-fal, és rendszeresen szoktak együtt edzeni.

Fucsovics szombaton is csak egyest játszik?

Szombaton 13.00-tól a párossal folytatódik a párharc, majd újabb két egyes zárja azt le. A győztes bejut a Davis-kupa őszi világdöntőjébe.

Eredetileg Nagy Zoltán a Marozsán Fábián, Valkusz Máté duót adta le, míg Fucsovics szombaton is csak az egyesre készül, ugyanakkor Marozsán elárulta, hogy nem érzi magát százszázalékos állapotban, azaz nem teljesen biztos, hogy bevállal két mérkőzést is szombatra.

Davis-kupa, selejtező

Magyarország–Németország 1-1

Marozsán Fábián–Dominik Köpfer 2:6, 6:7
Fucsovics Márton–Jan-Lennard Struff 6:3, 7:5

Borítókép: Fucsovics Márton szervál Jan-Lennard Struff ellen (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.