Marozsán rosszul kezdett, balkezes ellenfele kifogott rajta

A Davis-kupa selejtezőjében Magyarország és Németország férfi teniszválogatottja Tatabányán mérkőzik a világdöntőbe jutásért. A párharc első mérkőzésén az első számú magyar játékos, Marozsán Fábián nem kezdett jól, az első játszmát simán elveszítette Dominik Köpfer ellen. A második szett már szorosabb volt, de Marozsán azt sem tudta megnyerni, így Magyarország 1-0-s hátrányba került.

2024. 02. 02. 16:49
MAROZSÁN Fábián; KOEPFER, Dominik
Tatabánya, 2024. február 2. Marozsán Fábián játszik a német Dominik Koepfer ellen a Magyarország-Németország Davis-kupa selejtezõ mérkõzésen Tatabányán 2024. február 2-án. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken Marozsán Fábián és Dominik Köpfer mérkőzésével kezdődött Tatabányán a magyar és a német férfi teniszválogatott Davis-kupa-selejtezője. A két játékos nagyon közel áll egymáshoz a világranglistán, Marozsán az 57., a balkezes Köpfer a 60. helyen áll, azaz szoros mérkőzésre volt kilátás.

Marozsán Fábián balkezes Dominik Köpfer Davis-kupa
A balkezes Dominik Köpfer ezúttal túl nehéz falat volt Marozsán Fábián számára (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Marozsán előzetesen nem titkolta, nem igazán szeret balkezesek ellen játszani. Az első adogatójátékát magabiztosan hozta, majd mindketten bréklabdákat hárítottak a következő két gémben. Végül a német 2:2-nél előnybe került, elvette Marozsán adogatását.

Szembetűnő volt, hogy amikor Marozsán fellépett a hálóhoz, Köpfer futtából is rendre jól elütött mellette. S ezúttal Marozsán híres fegyvere, az ejtés sem igazán működött. A német újra brékelt, és 6:2-vel szettelőnybe került.

A második játszma nagyon hasonlóan kezdődött, mint az első, Köpfer és Marozsán is hárított bréklabdát, de tartották a szervájukat 2:2-ig. Szerencsére utána Marozsán változtatott, két magabiztosabb adogatójátékot is lejátszott.

A magyar játékos egyértelműen feljavult, hatékonyabban tudta befejezni a támadásait, 5:4-nél Köpfernek a játszmában maradásért kellett szerválnia. Ekkor gond nélkül, két játékkal később kicsit nehezebben oldotta meg a német, tie break döntött a második játszma sorsáról.

A rövidítésben a német játszott jobban, 5-1-re vezetett a térfélcserénél, s bár három meccslabdát hárított Marozsán, fordítani már nem tudott, a magyar válogatott 1-0-s hátrányba került.

– Nem ez volt a legjobb napom. Megtettem mindent, ha élek az egy-két lehetőségemmel, talán a második szettet elhozhattam volna, akkor kialakulhatott volna egy szoros, fizikális csata, amilyenre számítottunk. Köszönöm mindenkinek a szurkolást, még van esélyünk a fordításra – mondta a vereség után a pályán Marozsán.

– A mérkőzés elején mindketten izgultunk, de élveztem a meccset, a közönség nagyszerű hangulatot teremtett, és köszönöm nekik, hogy sportszerűen szurkolnak – fogalmazott Köpfer.

Pénteken még egy találkozót rendeznek a párharcban, és Jan-Lennard Struff között.

Davis-kupa, selejtező

Magyarország–Németország 0-1

Marozsán Fábián–Dominik Köpfer 2:6, 6:7 

Borítókép: Marozsán Fábián kezdésként nem tudott nyerni Dominik Köpfer ellen (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.