Hazai győzelemmel kezdődött a bajnokság hétvégi fordulója

Hamar hátrányba került, ám még az első félidőben egyenlített, a második játékrészben pedig két gólt szerezve fordított az MTK Budapest a Mezőkövesd ellen az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának nyitómeccsén.

2024. 02. 23. 22:05
NÉMETH Krisztián; BOGNÁR István; ANTONOV, Nemanja
Budapest, 2023. szeptember 2. A gólszerzõ Bognár Istvánnak, az MTK játékosának (b) gratulálnak csapattársai, Németh Krisztián (k) és Nemanja Antonov (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott MTK Budapest Diósgyõri VTK mérkõzésen a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. szeptember 2-án. Az MTK 2-1-re gyõzött. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A játéknap előtt 28 ponttal a 7. helyen álló MTK Budapest és a 16 pontjával utolsó, 12. helyezett Mezőkövesd budapesti bajnokija nyitotta meg az OTP Bank Liga 22. fordulóját péntek este. A vendégcsapat hamar megadta a mérkőzés alaphangját, Sztefan Drazsics passza után ugyanis Cseke Benjámin talált a kapuba, vezetéshez juttatva a Mezőkövesdet (0-1).

A kövesdiek a 21. percben megduplázhatták volna előnyüket, Demjén-kapus bravúrja viszont meccsben tartotta az MTK-t. A 30. percben Drazsics lőtt mellé. Akár többel is vezethetett volna a Mezőkövesd, a félidő vége előtt mégis kiegyenlített az MTK Budapest, Németh Krisztián volt közelről eredményes a 44. percben (1-1).

A térfélcserét követően sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, a 71. percben azonban jött a fordulat, Németh a második góljával megszerezte a vezetést az MTK-nak! Két perccel később, 2-1-es állásnál Varju Benedek is betalált, ezzel kialakítva a 3-1-es végeredményt. A fővárosiak három vesztes bajnoki után győztek újra, a Mezőkövesd viszont tavaly november óta még mindig vár az újabb sikerre a bajnokságban.

 

NB I., a 22. forduló programja 

Péntek: MTK Budapest–Mezőkövesd 3-1. Szombat: ZTE FC–Kecskemét 12.30 (tv: M4 Sport), DVTK–Fehérvár FC 15.00 (tv: M4 Sport), DVSC–Puskás Akadémia 17.30 (tv: M4 Sport). Vasárnap: Kisvárda–Paksi FC 15.00 (tv: M4 Sport), Újpest FC–FTC 17.30 (tv: M4 Sport). A bajnokság élcsoportja: 1. Paksi FC 43 pont (21 mérkőzés), 2. FTC 42 pont (20), 3. Fehérvár FC 39 pont (21).

Borítókép: Németh Krisztián (középen) sokat tett az MTK pénteki sikeréért (Archív fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.