Ellenfelet kapott az El-nyolcaddöntőre Szoboszlai és Sallai csapata

Csütörtök este lezárult a labdarúgó Európa-liga rájátszásköre, kialakult a nyolcaddöntő mezőnye. A sorozatban két magyar érdekeltségű csapat maradt állva, a Liverpool és a Freiburg, pénteken mindketten ellenfelet kaptak a folytatásra.

2024. 02. 23. 12:48
UEFA Europa League - SC Freiburg vs RC Lens
epa11173217 Freiburg's Roland Sallai celebrates after scoring the 1-2 goal during the UEFA Europa League knock-out round play-offs, 2nd leg soccer match between SC Freiburg and RC Lens in Freiburg, Germany, 22 February 2024. EPA/ANNA SZILAGYI Fotó: ANNA SZILAGYI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sparta Praha–Liverpool, Freiburg–West Ham United – két párosítás az Európa-liga nyolcaddöntőjéből, amely magyar szemmel is érdekes lehet. A jelenleg sérült Szoboszlai Dominiket soraiban tudó Liverpool játék nélkül, csoportgyőztesként kvalifikált a legjobb 16 közé, míg a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg a Lens 3-2-es legyőzésével biztosította a helyét a folytatásban. A németek sikeréből két góllal vette ki a részét Sallai, akire az európai szövetség, az UEFA hét játékosa választásán is lehet szavazni. A párharcok két mérkőzés alapján dőlnek majd el.

English Premier League - Liverpool vs Chelsea
és csapata, a Liverpool Prágába megy majd nyolcaddöntőt játszani. Fotó: ADAM VAUGHAN

 

A további párosítások

A magyarok mérkőzései mellett további hat meccset rendeznek a negyeddöntőbe jutásért. Az Olympique Marseille a Villarrealt, a tavalyi döntős AS Roma a Brightont, a Benfica a Glasgow Rangerst, a lisszaboni Sporting az Atalantát, az AC Milan a Slavia Prahát, a Qarabag pedig a Bayer Leverkusent kapta. A párharcok két mérkőzés alapján dőlnek el. Az első meccseket március 7-én, a visszavágókat pedig március 14-én játsszák majd, ez alól kivétel a Sporting–Atalanta párharc első felvonása, melyet március 5-én rendeznek Lisszabonban. A fináléra május 22-én, Dublinban kerül sor.

Borítókép: legközelebb a West Ham ellen bizonyíthat (Fotó: EPA/Anna Szilagyi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.