Marozsán Fábiánék veresége családi viszályhoz vezethet + videó

Szombaton eldől, hogy a magyar vagy a német férfi-teniszválogatott jut be a Davis-kupa őszi világdöntőjébe. A második játéknapon a párosban a németek kerültek ehhez közelebb, miután a Kevin Krawietz, Tim Pütz duó nyert Marozsán Fábián és Valkusz Máté párosa ellen. Nincs még minden veszve, a németek tavaly is 2-1-es vezetésről buktak el a selejtezőben, pedig akkor az olimpiai bajnoki Alexander Zverev is a keret tagja volt, a magyar továbbjutáshoz viszont mindkét egyest meg kell nyerni – várhatóan Marozsán Fábiánnak és Fucsovics Mártonnak.

2024. 02. 03. 14:33
MAROZSÁN Fábián
Tatabánya, 2024. február 2. Marozsán Fábián játszik a német Dominik Koepfer ellen a Magyarország-Németország Davis-kupa selejtezõ mérkõzésen Tatabányán 2024. február 2-án. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a pénteki játék és nyilatkozatok alapján benne volt a pakliban, Nagy Zoltán végül nem változtatott, az eredetileg nevezett Marozsán Fábián, Valkusz Máté páros lépett pályára a németek összeszokott kettőse, a több mint egy éve tornáról tornára együtt játszó Kevin Krawietz és Tim Pütz ellen. A magyar kapitány nem véletlenül bízott Marozsán Fábiánékban: két éve az ausztrálok, tavaly a franciák ellen is meglepetésgyőzelmet aratott a kettős, ráadásul az idei évet Marozsán és Valkusz is jól kezdte Ausztráliában.

Valkusz Máté Marozsán Fábián Tim Pütz Kevin Krawietz magyar német Davis-kupa
Valkusz Máté és Marozsán Fábián a magyar, Tim Pütz és Kevin Krawietz a német pontért küzdött párosban (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A mérkőzés nem kezdődött jól, a németek 5:1-re elléptek, s bár egyszer Marozsánék is brékeltek, a játszmát már nem tudták megmenteni.

Ahogy Marozsán tegnapi egyes meccsén, a második szett ezúttal is szorosabban alakult, de a németek rendre magabiztosan hozták az adogatójátékaikat. S néha nem csak mi nem értettük, hogyan nyertek meg egy-egy labdamenetet.

A németek hozták a tie breaket, ezzel két szettben megnyerték a mérkőzést, ami családi viszályhoz is vezethet, Krawietznak ugyanis magyar a felesége. Nekünk ennél nagyobb baj, hogy a németek 2-1-es előnybe kerültek, azaz egyetlen sikerre vannak a továbbjutáshoz.

Marozsán Fábián nem folytatja

Nincs még minden veszve, tavaly ugyanígy 2-1-re vezettek a németek, ráadásul akkor Alexander Zverev is a csapat tagja volt, Svájc mégis fordított ellenük két egyesben aratott győzelemmel. Ugyanez a feladat most a magyar csapata számára.

A párharc az előzetes nevezések alapján Marozsán Fábián és Jan-Lennard Struff meccsével folytatódott volna, ám Marozsán helyett Valkusz néz szembe a németek éljátékosával. Struff a 24. hleyen áll a világranglistán, a 213. helyet elfoglaló Valkusz még sosem játszott ilyen magasan rangsorolt teniszező ellen.

A párosmeccs után elbúcsúzott a magyar közönségtől korábbi top 100-as játékosunk, Balázs Attila, aki a tavalyi US Openen játszotta karrierje utolsó mérkőzését.

Davis-kupa, selejtező

Magyarország–Németország 1-2

Marozsán Fábián–Dominik Köpfer 2:6, 6:7
Fucsovics Márton–Jan-Lennard Struff 6:3, 7:5
Marozsán Fábián, Valkusz Máté–Kevin Krawietz, Tim Pütz 3:6, 6:7

Borítókép: Marozsán Fábián a pénteki egyes után párosban is vesztesen hagyta el a pályát (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.