Megvan Bolláék és a Fradit kiejtő Olimpiakosz következő ellenfele

Bár a Ferencváros számára véget ért az Európa-konferencialiga 2023/2024-es idénye, a sorozat folytatódik, pénteken ki is sorsolták a nyolcaddöntők párosításait. A magyar labdarúgó-válogatott hátvéd, Bolla Bendegúz csapata cseh ellenféllel került szembe.

2024. 02. 23. 14:50
Round of 16 draw for UEFA Europa League and UEFA Europa Conference League
epa11174886 The UEFA Europa Conference League trophy during the UEFA Europa Conference League 2023/24 Round of 16 draw, at the UEFA headquarters in Nyon, Switzerland, 23 February 2024. EPA/SALVATORE DI NOLFI Fotó: SALVATORE DI NOLFI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki sorsolás értelmében a magyar válogatott Bolla Bendegúzt is foglalkoztató svájci Servette a cseh Viktoria Plzennel mérkőzik meg a konferencialiga nyolcaddöntőjében, míg a Ferencvárost csütörtök este búcsúztató görög Olimpiakosz az izraeli Maccabi Tel-Avivot kapta ellenfélnek. A nyolcaddöntő első mérkőzéseit március 7-én, a visszavágókat pedig március 14-én rendezik.

UEFA Europa League - Servette FC vs PFC Ludogorets Razgrad
Bolla Bendegúz (77) kezdőként kapott szerepet csapata csütörtöki meccsén (Fotó: Martial Trezzini)

 

Egyetlen gól döntött

Bolláék a bolgár Ludogorec Razgrad együttesét búcsúztatták el a nyolcaddöntőért vívott rájátszásban. A kétmeccses párharcot mindössze egyetlen gól döntötte el, az pedig csütörtökön, Bulgáriában született meg. Ezen a találkozón kezdőként 56 percet játszott a nemzeti tizenegy játékosa, aki sárga lapot kapott. A Servette egyébként ezt a szezont még az Európa-liga csoportkörében kezdte, ám ott harmadikként zárt, így nem jutott tovább, viszont az Európa-konferencialigában folytathatta.


Izraeliek Pireuszban

A Ferencvárost kettős győzelemmel, 2-0-s összesített eredménnyel kiejtő Olimpiakosz a Maccabi Tel-Aviv együttesét kapta meg a sorsoláson. A Maccabi megnyerte az Ekl B csoportját, így játék nélkül jutott be a nyolcaddöntőbe.


Újra Magyarországon a Fiorentina?

Az FTC csoportjából elsőként továbbjutó, így szintén automatikusan a legjobb 16 közé kerülő Fiorentina is izraeli klubot kapott, az olaszok a Maccabi Haifával találkoznak. Érdekesség, hogy ez a gárda a háborús helyzet miatt az előző körben a budapesti Bozsik Arénában játszott pályaválasztóként, így elképzelhető, hogy a firenzeiekkel is a Honvéd stadionjában csap majd össze. Ha így lesz, december 14-e után tér vissza újra Magyarországra a firenzei futballcsapat, akkor rendezték ugyanis az 1-1-es eredménnyel zárult FTC–Fiorentinát.

Európa-konferencialiga, a nyolcaddöntők párosításai:
Servette FC (svájci)–Viktoria Plzen (cseh)
Ajax (holland)–Aston Villa (angol)
Molde FK (norvég)–Club Brugge (belga)
Royale Union Saint-Gilloise (belga)–Fenerbahce (török)
Dinamo Zagreb (horvát)–PAOK (görög)
Sturm Graz (osztrák)–Lille (francia)
Maccabi Haifa (izraeli)–Fiorentina (olasz)
Olimpiakosz (görög)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli)

Borítókép: A sorsolás fő kellékei (Fotó: EPA/Salvatore Di Nolfi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.