Egy csinos magyar sportoló és a szakállas rekordok

Az ötvenedik fedett pályás atlétikai bajnokságon kétszer is országos csúcsot futott a BHSE sprintere, Takács Boglárka. A 22 éves atléta múlt szombaton 60 méteren a saját rekordjából faragott le egy századot (7.20 mp), vasárnap pedig 200 méteren Orosz Irén 1982-ben felállított, 23.61 másodperces rövid pályás országos csúcsát adta át a múltnak (23,56 mp). A verseny után Takács Boglárka interjút adott lapunknak.

2024. 02. 21. 16:50
TAKÁCS Boglárka
Nyíregyháza, 2024. február 17. A gyõztes Takács Boglárka az 50. fedett pályás országos atlétikai bajnokság nõi 60 méteres síkfutás versenyszám döntõje után a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban 2024. február 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hatvan méteren egy picit jobb időt reméltem, de örülök a 7.20-as időmnek is. Azt gondolom, hogy később ebből is faraghatok – árulta el a kétszeres U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes futó, aki tavaly nyáron a hazai rendezésű világajnokságon vált közismertté. A budapesti vb-n teljesítette az elvárhatót, bejutott az elődöntőbe, végül 56 induló közül a 23. helyen végzett

TAKÁCS Boglárka, 60 m, 200 m, 100 m, váltó, sprinter, fedett pályás vb, olimpia, országos csúcs
Takács Boglárka jó formában várja a fedett pályás vb-t (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

– Három év után először futottam fedett pályán 200 métert, így pici bizonytalanság volt bennem a verseny előtt. Végül jól sült el a dolog, és örülök a bajnoki címnek és az országos csúcsnak is – folytatta Takács Boglárka, aki ezzel megerősítette helyét a március 1. és 3. között sorra kerülő glasgow-i fedett pálás vb kvalifikációs listáján. A magyar sprinternek addig még egy versenye lesz fedett pályán, mégpedig most pénteken Berlinben. A vb-n 60 méteren indul.

Utána aztán megkezdődik az olimpiai felkészülés. Takács Boglárka először a Kanári-szigeteken edzőtáborozik, majd május elején a Bahamákon rendezik a váltó-világbajnokságot, ahol a magyar női 4x100-as staféta is azért indul, hogy kivívja a párizsi indulás jogát.

– Szeretnénk kiharcolni az olimpiai indulást. Az a célunk, hogy az első tizennégy csapat között végezzünk – bizakodik Takács Boglárka, aki az olimpiát megelőző júniusi Eb-n 100 és 200 méteren is rajthoz állna.

Borítókép: Takács Boglárka örömmel nyugtázta az országos csúcsokat (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.