Milák Kristóf visszatért Virth Balázshoz

A legutóbb tavaly áprilisban versenyző Milák Kristóf szerdán találkozott az edzőjével, Virth Balázzsal, akivel hónapok óta nem dolgozott már együtt. Információnk szerint Virth és Milák megállapodtak abban, hogy mostantól újra közösen készülnek.

2024. 02. 21. 14:27
VIRTH Balázs; MILÁK Kristóf
Kaposvár, 2022. november 17. Milák Kristóf (j) és edzõje, Virth Balázs a 18. rövidpályás úszó országos bajnokságon Kaposváron 2022. november 17-én. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb – fontos – fejlemény történt ügyében. A világklasszis úszó szerdán megbeszélést folytatott Virth Balázzsal, akinek az irányításával 2022-ben a saját világcsúcsát megjavítva szerzett aranyérmet 200 méteres pillangóúszásban a budapesti világbajnokságon.

VIRTH Balázs; MILÁK Kristóf
Virth Balázs és Milák Kristóf a 2022-es budapesti vb-n. Fotó: MTI/Kovács Anikó

Mint megtudtuk, a megbeszélés eredménye az lett, hogy Virth marad Milák edzője, az ő irányításával készül az úszó feltételezhetően a párizsi olimpiára – mi másra? Az információk azért ilyen szegényesek, mert Milák továbbra sem akar nyilatkozni, sőt azt sem akarja, hogy egyáltalán írjon róla a sajtó, ezért most általános nyilatkozatstop van, noha többen próbálták meggyőzni arról a pillangókirályt, hogy éppen ő csillapíthatná az érdeklődést, ha mondana valamit.

 

Milák újra edzésben

Egyelőre örüljünk annak, amit tudunk: Milák a korábbi sajtóhíreknek megfelelően valóban edz, mostantól pedig ezt újra a múlt héten véget ért dohai vb-ről hazatérő Virth irányításával teszi. Az eredeti tervek szerint ennek tavaly szeptemberben kellett volna megtörténnie, akkor is volt egy hasonló megbeszélés a felek között, ám rövid időn belül Milák újra felhagyott az edzések látogatásával, s immáron egymás után két vb-t hagyott ki.

Remélhetőleg most másként alakul a folytatás, egy újabb leállás már biztosan keresztülhúzná Milák szereplését a párizsi olimpián, ameddig már csak alig több mint öt hónap van hátra. A férfi 200 pillangó versenyeit július 30–31-én rendezik Párizsban.

 

Borítókép: Virth és Milák újra együtt készülnek (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.