Xavi frusztrált a nápolyi csata után: Mindig ezt csináljuk!

Míg hazai oldalon nagy örömmel tekintettek az eredményjelzőre, addig Xavi csalódottan vette tudomásul, hogy a Barcelona 1-1-es döntetlent játszott a Napoli vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. A katalán szakember persze bízik benne, hogy a hazai közönségük előtt játékosai mesterlövésszé válnak és a legjobb nyolc közé juttatják a szebb napokat is látott csapatot.

2024. 02. 22. 5:05
SSC Napoli v FC Barcelona - UEFA Champions League Xavi
Xavi Hernandez head coach of FC Barcelona looks on during the UEFA Champions League Round of 16 first leg match between SSC Napoli v FC Barcelona at Stadio Diego Armando Maradona on February 14, 2024 in Rome, Italy. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Általában az 1-1 jó eredménynek tekinthető a párharcot idegenben kezdő csapat szempontjából a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. Általában. De a Barcelonát irányító Xavi a legkevésbé sem volt elégedett a végeredménnyel a szerdán Nápolyban elért döntetlent követően. Az idény végén távozó vezetőedző frusztráltsága nem véletlen. A csapata a statisztikák többségében túlszárnyalta a Serie A címvédőjét, de éppen a legfontosabban nem sikerült.

SSC Napoli v FC Barcelona - UEFA Champions League Lewandowski gólja még sokat érhet, de Xavi egyelőre nem elégedett
Lewandowski gólja még sokat érhet, de Xavi egyelőre nem elégedett Fotó: AFP/NurPhoto/Giuseppe Maffia 

Az első félidőben nem született gól, aztán a másodikban a Barcelona tizenöt perc elteltével megtörte a jeget, de 93. BL-gólja után nem tudta lezárni a mérkőzést, amire ráfázott, hiszen a másik csapatban is volt egy neves gólvágó, akinek egy lehetőség bőven elég volt az egyenlítéshez. Így Xavi csapatának a március 12-i visszavágón még keményen kell dolgoznia a továbbjutásért.

 

Xavi szomorúan távozott

– Nagyon jól játszottunk – kezdett bele a meccs értékelésébe Xavi. – Le kellett volna lassítanunk a játékot, miután megszereztük a vezetést. De ilyen a Bajnokok Ligája. 

Hiába domináltunk hetvenöt percen keresztül, ők az első kaput eltaláló lövésükből gólt szereztek. Most kicsit szomorúak vagyunk, mert ez nem egy jó eredmény, ezt a meccset meg kellett volna nyernünk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, befejezni viszont nem tudtuk őket – ez az egész idényben így megy. Sokkal többet érdemeltünk, mint amit kaptunk, 

de elveszítettük az irányítást, miután Lewandowski betalált. A szurkolóink előtt mindent bele kell adnunk, hogy továbbjussunk – húzta alá a gránátvörös-kékek mestere.

Ronald Araújo is hasonlóan érez. – Keserű a szám íze, mert győzhettünk volna ma este. Nagyszerűen teljesítettünk, különösen az első félidőben. Most a hazai meccs következik, nagyon várjuk. A saját szurkolóink előtt jó mérkőzést játszunk majd – bizakodott a Barcelona uruguayi védője.

A Napoli frissen kinevezett edzője, Francesco Calzona örömmel látta, hogy játékosai a nehéz kezdetek után sem adták fel a harcot.

– Még sok mindenen kell dolgoznunk, de gratuláltam a srácoknak ehhez a teljesítményhez. Elégedett voltam a hozzáállásukkal, mert szívvel-lélekkel küzdöttek azért, hogy elkerüljék a vereséget egy rendkívül erős csapattal szemben, a végén hittek benne, hogy meg tudjuk nyerni ezt a meccset. A mérkőzés első harminc percében szenvedtünk, de aztán a csapat összeszedte magát. Harcoltunk, a második félidő jól sikerült, az utolsó tizenöt perc pedig kifejezetten tetszett. A cserékkel is nagyon elégedett voltam – mondta az olasz szakember, aki a Napoli mellett a szlovák válogatottat is irányítja.

Az olaszok csapatkapitánya, Giovanni Di Lorenzo bizakodó a jövőt illetően. – Ez egy jó kezdet, még semmi sem dőlt el. Jól teljesítettünk egy remek csapat ellen, és nagyon fontos, hogy sikerült kiegyenlítenünk. Most azzal a tudattal utazhatunk Barcelonába, hogy továbbjuthatunk, és ezt szeretnénk is elérni a szurkolóink kedvéért, akik ma este végig mögöttünk álltak.

Borítókép: Xavi (Fotó:AFP/Nurphoto/Giuseppe Maffia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.