A győri edző rasszizmust kiáltó nyilatkozata hatalmas vihart kavart

Nem volt békés mérkőzés vasárnap a labdarúgó NB III Északnyugati csoportjában játszott Caola SC Sopron–ETO Akadémia találkozó (1-0), amely után a győriek vezetőedzője, Szekeres Adrián rasszizmussal vádolta meg a soproni szurkolókat. A tréner a nyilatkozatát immár lehiggadva is fenntartja, Sopronban pedig felháborodtak – írja a Kisalföld.

Forrás: Kisalföld2024. 03. 19. 14:50
null
Fotó: www.petix.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Caola SC Sopron–ETO Akadémia találkozót a hazaiak nyerték meg 1-0-ra. A Kisalföld tudósítása szerint a 76. percben egy szabálytalanságot követően tömegjelenet alakult ki a pályán. A vendégektől előbb Tamás Kornél csapatkapitányt állította ki a játékvezető, majd az edzőt, Szekeres Adriánt küldte le a pályáról egy sárga lap kíséretében. A 34 éves Szekeres tagja volt a 2009-es, egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmes magyar válogatottnak.

Forrás: Facebook/Caola SC Sopron

A győri együttes edzőjének mérkőzés utáni nyilatkozata pedig nagy port vert fel.

– Szomorú vagyok, hogy az ország egyik legnyugatibb pontján 2024-ben rasszista bekiabálásokat kaptunk – mondta többek között Szekeres Adrián a Kisalföldnek.

– Fenntartom a sajtóban megjelent nyilatkozatomat, néhány néző kezdettől rasszista módon célba vette az elefántcsontparti és a kanadai futballistánkat. Szerintem ez sértő, zavaró volt, és nem csak rájuk nézve. A rasszizmus esetében van, amikor a kevés is sok. A többi szurkoló biztatta a saját csapatát vagy éppen az ETO ellen szurkolt – mondta kedden Szekeres Adrián, az ETO Akadémia vezetőedzője a Kisalföldnek.

 

Holpár Péter, a Caola SC Sopron ügyvezetője értetlenül áll a győri szakember véleménye előtt:

– A legőszintébben mondom, semmilyen rasszista rigmus nem hangzott fel a lelátóról a mérkőzés alatt. Ha lett volna ilyen, hangosbemondón keresztül felszólítottuk volna a szurkolókat a helyes viselkedésre. Az MLSZ-nek megvannak a szigorú előírásai, jól jellemzi a helyzetet, hogy sem a játékvezető nem szakította félbe a meccset bekiabálások miatt, sem a szövetség mérkőzésellenőre nem észlelte az említetteket. A fentiek miatt is sportszerűtlennek ítélem a vesztes csapat edzőjének nyilatkozatát, hiszen a klubunknak most magyarázkodnia kell amiatt, ami meg sem történt. A rasszizmus minden fajtáját teljes mértékben elítélem, és minden ilyen rágalmat a csapat és a soproni szurkolók nevében vissza is utasítok. A klub részéről lezártnak tekintjük az ügyet, sok sikert kívánunk az ETO Akadémiának.

Borítókép: A találkozót 1-0-ra a piros mezes soproniak nyerték meg (Forrás: Facebook/Caola SC Sopron)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.