Egy perc leforgása alatt remek cserékkel nyert meccset az Újpest

A labdarúgó NB I 23. fordulójának az utolsó mérkőzésén az Újpest a Fehérvárt fogadta. Az első félidőben a vendégek uralták a meccset, ám a kapufa és a házigazdák kapusa nem engedte őket vezetéshez jutni, a fordulás után pedig az Újpest két percen belül két gólt is szerzett, és még egy tizenegyes kihagyása is belefért.

2024. 03. 03. 21:06
null
Budapest 20240303Férfi LabdarúgásOTP Bank LigaUTE-FehérvárFotó: Koncz Márton - Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest az eltiltott vezetőedző, Mészöly Géza nélkül fogadta a Fehérvárt. Az első félidő egyértelműen a vendégeké volt, ám minden helyzetüket kihagyták, illetve a házigazdák kapusa, Banai Dávid sokszor védett bravúrosan, illetve a házigazdáknak a kapufa kétszer is segített. A szünet után a lilák aktívabbá váltak, a meccset az eltiltása miatt a klubházból néző Mészöly Géza legnagyobb örömére a segítői cseréltek, és ez nagyon bejött. 

Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

A 75. percben a nem sokkal korábban beállt Tajti Mátyás talált a hálóba, majd a szintén a kispadról beküldött Csoboth Kevin beadásából Peter Ambrose kettőre növelte a lilák előnyét. Később, a 88. percben Tajti tizenegyesét Tóth kapus kivédte, de ez sem rontotta el az újpestiek örömét, hiszen így is nyertek 2-0-ra. Mészöly Géza is boldog lehetett, bár Csányi Sándornak, az MLSZ elnökének a nyilatkozata alapján aligha számíthat eltiltása mértékének a csökkentésére.

NB I, 23. forduló
Szombat

DVSC–Mezőkövesd 0-1 (0-0), Nagyerdei Stadion, 3364 néző, jv.: Csonka, gólszerző: Bőle (64.)

Kisvárda–ZTE 1-0 (1-0), Várkerti Stadion, 1585 néző, jv.: Erdős, gólszerző: Lucas (41.);

Diósgyőr–Puskás Akadémia 1-1 (0-1), DVTK Stadion, 4805 néző, jv.: Berke, gólszerzők: Edomwonyi (49.), illetve Plsek (45.)

Vasárnap

MTK Budapest–Paks 0-2 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2483 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Böde (72., 87.)

Ferencváros–Kecskemét 2-0 (1-0), Groupama Aréna, 11 112 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Maiga (45+3.), Zachariassen (68.)

Újpest–Fehérvár 2-0 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, 3201 néző, jv.: Bogár. Gólszerzők: Tajti (76.), Ambrose (77.)

Borítókép: Az Újpest a második félidőben kerekedett felül a Fehérváron (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.