Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Gazdag Dániel és Luis Suárez is gólt lőtt Amerikában + videó

Lionel Messi sérülés miatt nem léphetett pályára az amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legutóbbi fordulójában, de Luis Suárez vezérletével így is újabb győzelmet aratott az Inter Miami. Gólt lőtt a magyar válogatott Gazdag Dániel is, ráadásul MLS-történelmet írt.

2024. 03. 17. 9:16
 Gazdag Dániel
Fotó: Phladelphia Union
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Keleti főcsoportot vezető Inter Miami a sérülés miatt hiányzó nélkül állt fel a DC United otthonában, és a 37 éves, csereként beállva is két gólt szerző Luis Suárez vezérletével győzött 3-1-re – az uruguayi csatár öt meccsen már négygólos az MLS-ben.

A liga magyarjai közül végig a pályán volt és gólt is szerzett, de győzelemnek nem örülhetett: a Philadelphia Union továbbra is nyeretlen az új idényben, és már harmadszor ikszelt, ezúttal az Austin FC otthonában 2-2 lett az eredmény. Pedig a 13. percben Gazdag góljával vezettek a vendégek: a magyar középpályás tizenegyesből volt eredményes, idénybeli második gólját lőtte.

Gazdag történelmet is írt a góljával, az MLS tájékoztatása szerint ő lett az első játékos a liga történetében, aki az első 20 büntetőjét gólra váltotta.

Sallói Dániel ugyan nem volt eredményes, de csapata, a Sporting Kansas City megszerezte szezonbeli első győzelmét, 2-1-re végzett a San José ellen, a magyar szélsőt a 88. percben lecserélték.

Borítókép: Gazdag Dániel gólt ünnepel (Fotó: Philadelphia Union)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.