Jól reagált a Ferencváros a Kecskemét ellen a Paks újabb győzelmére

A labdarúgó NB I 23. fordulójának a második vasárnapi mérkőzésén a Ferencváros annak a tudatában lépett pályára, hogy a tabellán előtte álló Paks előzőleg legyőzte az MTK-t. A Fradi nem játszott jól, eseménytelen első félidő végén mégis vezetést szerzett, ezt később meg tudta duplázni, 2-0-ra nyert, és így továbbra is ott liheg a paksiak nyakában.

2024. 03. 03. 18:28
null
Budapest 20240303 Labdarúgás NBI FTC-Kecskemét Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékezetes meccsen verte meg a Kecskemét tavaly ősszel a Ferencvárost: a Fradi lényegében beleragadt a sárba, úgy kapott ki. A címvédőt bevallottan hajtotta a bosszúvágy is, ám ennél nagyobb ösztönzőként hathatott rá, hogy vasárnap kora délután a tabella első helyén álló Paks nyerni tudott az MTK ellen, így muszáj volt neki is bezsebelnie a három pontot, ha nem akart lemaradni.

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Ennek ellenére igen kényelmesen szövögette az akcióit a Ferencváros, és bár a labda birtoklását tekintve fölényben játszott, ez helyzetekben egyáltalán nem mutatkozott meg. A Kecskemét már a 18. percben cserélt, ugyanis Helmick korábban sárga lapot kapott, majd újra volt egy keménységen túlmutató szabálytalansága, Szabó István vezetőedző pedig nyilván meg akarta előzni a pirosat és vele az emberhátrányt. Érdekesség, hogy Dejan Sztankovics fél óra múlva ugyanebből az okból cserélte le Ben Romdant. A félidő végén erősödött a Fradi nyomása, egymás után végezhette el a szögleteket, és ennek a hosszabbításban meg is lett a gyümölcse: a 45+3. percben balról szállt be a labda, Abena visszafejelte középre, az érkező Maiga pedig két lépésről a hálóba talpalta – 1-0. 

A szünet után újra eseménytelenül teltek a percek, aztán a 63. percben Horváth Krisztoferről a hazai kapuba került a labda, de a csatár lesen állt, így nem egyenlített a KTE. Öt perccel később még szomorúbbak lehettek a kecskemétiek, ugyanis a Fradi Zacharassien révén kettőre növelte a hazai előnyt – 2-0. Ezután próbálkozott a Kecskemét, de sokra nem ment, és végül biztosan nyert a Ferencváros, s üldözi tovább a Paksot.

NB I, 23. forduló

Szombat

DVSC–Mezőkövesd 0-1 (0-0), Nagyerdei Stadion, 3364 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Bőle (64.)

Kisvárda–ZTE 1-0 (1-0), Várkerti Stadion, 1585 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Lucas (41.)

DVTK–Puskás Akadémia 1-1 (0-1), DVTK Stadion, 4805 néző, jv.: Berke. Gólszerzők: Edomwonyi (49.), illetve Plsek (45.)

Vasárnap

MTK Budapest–Paks 0-2 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2483 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Böde (72., 87.)

Ferencváros–Kecskemét 2-0 (1-0), Groupama Aréna, 11 112 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Maiga (45+3.), Zachariassen (68.)

Újpest–Fehérvár 19.00 (tv: M4 Sport)

Borítókép: Maiga az első gólját szerezte a Ferencvárosban (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.