Kerekesszékben tolták le a pályáról a futónőt az atlétikai vb döntőjében + videó

A szabadtéren kétszeres világbajnok Femke Bol 49,17 másodperces világcsúccsal győzött a női 400 méteres síkfutásban a Glasgow-ban zajló fedett pályás atlétikai világbajnokság második napján. Drámai eset is történt szombaton: a női 60 méter döntőjében Aleia Hobbsot kerekesszékben kellett letolni a pályáról.

2024. 03. 03. 9:56
World Athletics Indoor Championships Glasgow 2024 - Day 2
epa11195343 Aleia Hobbs of Team United States is stretchered off before the women's 60 meter final at the women's 60 meters final at the World Athletics Indoor Championships in Glasgow, Britain, 02 March 2024. EPA/MICHAEL BUHOLZER Fotó: MICHAEL BUHOLZER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Femke Bol a saját világcsúcsát megjavítva győzött, a 24 éves holland futó a február 18-án elért 49,24 másodperces rekordját javította meg szombat este az Emirates Arénában, ahol kettős holland siker született, mivel mögötte honfitársa, Lieke Klaver ért be másodikként – derült ki az Origó beszámolójából. Bol rajtja jól sikerült, már féltávnál az élre állt, győzelmét pedig senki sem veszélyeztette a célvonalig.

World Athletics Indoor Championships Glasgow 2024 - Day 2
Femke Bol világcsúccsal nyert az atlétikai vb-n (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

Történt egy sajnálatos eset is Glasgow-ban: Aleia Hobbs kerekesszékben hagyta el a pályát a női 60 méter döntőjében. Már felálltak volna a rajthoz a futók, amikor az amerikai mindkét vádlija begörcsölt, ezért ápolni kellett, és végül kerekesszékben tolták le a pályáról. Emiatt kicsit csúszott a kezdés, végül a Saint Lucia-i Julien Alfred nyert, amely az országa első vb-címét jelentette atlétikában.

Aleia Hobbs drámája: 

A férfiaknál 60 m gáton Grant Holloway beállította két évvel ezelőtti versenyrekordját és magabiztosan védte meg világbajnoki címét.

A férfi távolugrás döntőjében az olimpiai, világ- és Európa-bajnok görög Miltiadisz Tentoglu és a mindössze 19 éves, korosztályos Európa-bajnok olasz Mattia Furlani is 8,22 métert ugrott első nekifutásra. A folytatásban már nem tudtak ennél messzebbre jutni, így az ezt követő második legjobb ugrás döntött a vb-címről, amelyet végül a görög érdemelt ki 8,19 méteres kísérletével. Furlani pedig a fedett pályás vb-k történetének legfiatalabb érmese lett távolugrásban.

Női 3000 méteren amerikai győzelem született, Elle St.Pierre csaknem egy évvel gyermeke születése után érte el karrierje legjobb eredményét, ráadásul versenycsúcsot futott Glasgowban. A férfiaknál ugyanebben a versenyszámban Josh Kerr hazai pályán szerzett vb-címet, miután az utolsó körben a negyedik helyről egy hatalmas hajrával az élre állt, ezt pedig a közönség ovációval és tapsviharral ünnepelte.

Borítókép: Dráma a fedett pályás atlétikai vb-n, Aleia Hobbs kerekesszékben hagyja el a pályát (Fotó: EPA/Michael Buholzer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.