Vádolják Klopp csapatát, játékvezetői hiba segítette a Liverpool drámai sikerét?

Ahogy azt már megszokhattuk az idényben, a Liverpool újabb drámai győzelmet aratott egy végletekig kiélezett meccsen, ezúttal a Nottingham Forest otthonában nyert 1-0-ra Darwin Núnez 99. percben szerzett góljával szombaton. Csakhogy most azzal vádolják Jürgen Klopp csapatát, hogy játékvezetői hiba segítette a sikerhez, ami az ismert angol játékvezető szerint is problémákat vet fel.

2024. 03. 03. 8:27
English Premier League - Nottingham vs Liverpool
epa11194101 Manager Juergen Klopp of Liverpool reacts during the English Premier League match between Nottingham Forest and Liverpool FC, in Nottingham, Britain, 02 March 2024. EPA/TIM KEETON EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: TIM KEETON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bármilyen sérüléshullám sújthatja a Liverpoolt, Klopp együttesét egyszerűen nem lehet megtörni, ezúttal a hosszabbítás legvégén szerezte meg a győztes gólt a Nottingham elleni meccsen, aminek köszönhetően a vasárnapi manchesteri derbi, a City–United találkozó (16.30) eredményétől függetlenül biztosan az élen marad a Premier League 27. fordulója végén is. Mi pedig külön örülhettünk a sérülése után végre újra pályára lépő stílusos visszatérésének.

English Premier League - Nottingham vs Liverpool
Darwin Núnez ünnepli a Liverpool győztes gólját (Fotó: EPA/Tim Keeton)

A Liverpool örömére némi árnyékot vet, hogy az angol sajtó most attól hangos, hogy Klopp csapatát játékvezetői hiba segíthette a győztes gólja előtt. A vitatott esetben állást foglalt a korábbi ismert angol játékvezető, Mark Clattenburg is, aki mondjuk nem teljesen pártatlan, hiszen a Nottingham bíróelemzőjeként dolgozik.

Mi történt?

Nem sokkal a Liverpool győztes gólja előtt a Nottingham volt támadásban, birtokolta is a labdát, amikor a tizenhatoson belül a vendégek védője, Ibrahima Konaté egy ütközés után a fejéhez kapva összeesett. A játékvezető azonnal megszakította a játékot, hogy ellenőrizze, minden rendben van-e a játékossal, majd Clattenburg szerint hibázott, amikor az újraindításnál nem a Nottingham, hanem Caomhín Kelleher, a Liverpool kapusa hozhatta játékba a labdát, aki ahelyett, hogy sportszerűen visszaadta volna azt a Nottinghamnek, saját csapatát hozta játékba, a Liverpool pedig csakhamar megszerezte a győztes gólt.

– A szabály egyértelmű, ha a labda a tizenhatoson kívül van, amikor megszakítják a játékot, az azt birtokló csapat visszakapja a labdát. Beszélni fogunk a ligával, hogy helyes döntések szülessenek ilyen esetekben – nyilatkozta a Daily Mail cikkében Clattenburg, aki állítása szerint a véleményét nem mondhatta el a meccs játékvezetőjének, Paul Tierneynek, mert az megtagadta a belépését a játékvezetői szobába.

A tulajdonos balhézott a Liverpool sikere miatt

Brit sajtóhírek szerint a Nottingham Forest (és többek között a Konferencia-ligában a Ferencvárost búcsúztató Olimpiakosz) tulajdonosa, Evangelosz Marinakisz azért érvényre juttatta a véleményét, állítólag üvöltözött a játékvezetővel az öltözőfolyosón, amely miatt a biztonsági személyzetnek is közbe kellett lépnie.

– A tulajdonos eléggé dühös volt, mert sok pénzt fektetett a csapatba, és eredményeket akar viszontlátni, és azt érezte, hogy több bírói ítélet is a klubja ellen irányult – mondta Marinakisz kirohanásáról Clattenburg.

Borítókép: Jürgen Klopp csapata állítólag segítséget kapott a játékvezetőktől (Fotó: EPA/Tim Keeton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.