Real-botrány: Ancelotti kimondta a szót, amiért Bellingham pirosat kapott

Megható díszsorfal, horrorsérülés és botrányos bírói ítélet borzolta a kedélyeket a Valencia–Real Madrid meccsen a La Liga 27. fordulójában szombat este. A madridiak 2-2-es állásnál a találkozó legvégén megszerezték volna a győztes gólt Jude Bellingham révén, ám a játékvezető az akció közben lefújta a meccset, így maradt a döntetlen. Bellingham dühöngött, amiért piros lapot kapott, Carlo Ancelotti pedig kendőzetlenül elárulta, hogy mit mondott az angol sztár a bírónak.

2024. 03. 03. 7:38
LaLiga - Valencia CF vs. Real Madrid
epa11195370 Real Madrid's Jude Bellingham (R) gestures after scoring the disallowed goal late in the game as Valencia's goalkeeper Giorgi Mamardashvili (L) sits on the ground during the LaLiga soccer match between Valencia CF and Real Madrid, in Valencia, Spain, 02 March 2024. EPA/Biel Alino Fotó: Biel Alino
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több megrázó jelenetet is tartogatott a Valencia–Real Madrid mérkőzés. Még el sem kezdődött a találkozó, amikor egy megható gesztus miatt jó értelemben borzongott meg az ember: a két csapat játékosai díszsorfalat álltak a segélyszolgálati szerveknek, amelyek részt vettek a Valenciában kitört, tíz ember halálát követelő épülettűz oltásában.

LaLiga - Valencia CF vs. Real Madrid
Gól helyett piros lap, ezt nehezen emésztette meg Bellingham (Fotó: EPA/Biel Alino)

Aztán maga a meccs már más értelemben rázta meg a szurkolókat és a játékosokat. A nagy fölényben játszó Realnak nem adtak meg egy tizenegyest, pedig Vinícius Júniort ellökték a tizenhatoson belül. Ezután a Valencia váratlanul két gólt szerzett a 27. és a 30. percben, és a Real Madrid nagy bajba került.

még az első félidő hosszabbításában szépített, majd a 76. percben a második góljával ki is egyenlített. A 86. percben egy horrorsérülés okozott pánikot a pályán, Aurelien Tchouameni esett rá Mouctar Diakhaby nyújtott lábára, a Valencia játékosa üvöltött a fájdalomtól, a futballisták közül többen nem bírtak odanézni, valószínűleg eltört a lába, hordágyon vitték le.

A meccs eleji díszsorfal:

A sérülés miatt percekig állt a játék, ezért maratoni hosszabbítás következett. A végén pedig a Real meg is nyerhette volna a meccset, amely azonban botrányos véget ért. A madridiak utolsó támadása közben pont akkor fújta le a mérkőzést a játékvezető, amikor egy jobboldali beadás után gólt szerzett a Real, így viszont maradt a 2-2. Az eset nyilván óriási felháborodást váltott ki, a meg nem adott gól szerzője, piros lapot kapott, olyan hevesen reklamált.

Ancelotti: Azt mondta Bellingham, hogy... 

– Bellingham csak azt mondta a bírónak, hogy ez „kiba...tt gól volt”, nem inzultálta őt. Majd meglátjuk, hogy a játékvezető, hogyan írja le a történteket – nyilatkozta Carlo Ancelotti, a Real edzője. – Nincs sok mondanivalóm, példátlan dolog történt, ami miatt dühösek vagyunk, le kell higgadnunk.

Spanyol sajtóhírek szerint a La Ligában éllovas Real Madrid hivatalosan tiltakozni fog Bellingham piros lapja ellen.

Borítókép: Jude Bellingham észleli, hogy nem adták meg a gólját, mert lefújták a meccset (Fotó: EPA/Biel Alino)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.