Mesterhármassal bizonyított Marco Rossinak a magyar tini tehetség

Vancsa Zalán mesterhármassal járult hozzá a Lommel SK 4-1-es győzelméhez az RFC Liege ellen a belga labdarúgó másodosztály szombati játéknapján. A 19 éves magyar tehetség Marco Rossinak is bizonyított, akár az Eb-keretbe is bekerülhet. Vancsa Zalán lehet az új Szoboszlai?

2024. 03. 02. 23:06
Vancsa Zalán, Lommel
Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vancsa Zalán kezdő volt a Lommelben, és a 44., a 85., valamint a 93. percben is eredményes volt. A 19 éves Vancsa az előző idényben még kevés lehetőséget kapott, a most zajló évadban viszont egyre meghatározóbb teljesítményt nyújt, már  már tíz gólnál jár.

Vancsa Zalán, magyar válogatott, Lommel, Marco Rossi, mesterhármas
Vancsa Zalán a magyar utánpótlás válogatottakban alapember. Fotó: X

Vancsát eredetileg a Manchester City szerződtette, aztán kölcsönadta a Lommelnek. Miként lapunknak nyilatkozva korábban elmondta, Vancsa Zalán megtalálta a számítását a Lommelben.

A játékával Vancsa egyben igazolja megelőlegzett bizalmást, hiszen az ifjú tehetség 2022 júniusában már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott az Olaszország elleni Nemzetek Ligája-találkozón.

 

Akár Szoboszlai nyomdokaiba léphet

Talán korai elkiabálni, de ha folyamatosan így teljesít, akár még az Európa-bajnoki keretbe is bekerülhet. Vancsa Zalán előtt még adott az esély, hogy nyomdokaiba lépjen. Tizenkilenc éves koráig jobbára Szoboszlai is még az osztrák másodosztályban szerepelt, utána lépett feljebb. 

 A Lommel 24 forduló után harmadik helyen áll a tabellán, hátránya négy pont a listavezető Deinzével szemben.

Íme, a Lommel–RFC Liege mérkőzés összefoglalója:

Borítókép: Vancsa Zalán ünnepli a mesterhármasát (Fotó: X)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.