Klopp jót röhögött azon, ahogy felbőszítették Darwin Núnezt + videók

Darwin Núnez volt a Liverpool hőse a Nottingham vendégeként 1-0-ra megnyert mérkőzésen, hiszen az uruguayi csatár 99. percben szerzett góljával nyert 1-0-ra a Liverpool. Jürgen Klopp meccs utáni nyilatkozatából az is kiderül, a hazai drukkerek hatalmas hibát követtek el azzal, hogy felpiszkálták Darwin Núnezt. A magyar drukkerek pedig annak örülhetnek, hogy Szoboszlai Dominik győztes meccsen tért vissza.

2024. 03. 02. 20:14
Nottingham Forest v Liverpool FC - Premier League
2046316074 NOTTINGHAM, ENGLAND - MARCH 2: Darwin Nunez of Liverpool celebrates at full time during the Premier League match between Nottingham Forest and Liverpool FC at City Ground on March 2, 2024 in Nottingham, England. (Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images) Fotó: Getty Images/Robbie Jay Barratt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp nem először bizonyította, hogy kiválóan cserél. A Nottingham fölényben játszott az első félidőben, a másodikban aztán fokozatosan fordult a kocka. Köszönhetően mindenekelőtt, hogy pályára lépett Darwin Núnez és persze A magyar válogatott csapatkapitányán kicsi meglátszott a hosszú kihagyás, a hajrában mégis nyerő emberré lépett elő.

Darwin Nunez, Jürgen Klopp, Liverpool, Premier League, Nottingham, szurkolók, élcelődés
Darwin Núnez csattanós választ adott a Nottingham szurkolóinak. Fotó: Europress/AFP/Paul Ellis

A mérkőzés a 99. percbe sűrűsödött bele. A Liverpool nem törődött bele a döntetlenbe, rohamozott az utolsó pillanatig és siker koronázta a fáradozását. Szoboszlai szöglete után nem tudtak felszabadítani a hazaiak, Mac Allister emelte vissza a labdát, amiből jött Darwin Núnez fejesgólja, ezzel nyert Jürgen Klopp csapata 1-0-ra.

Darwin Núnez csattanós válasza

A helyszínen lehetett hallani, ahogy a Nottingham szurkolói az ismert Andy Carroll-nóta parafrázisával gúnyolják Darwin Núnezt. Magyarázatképpen: anno Andy Carroll volt a klub legdrágább igazolása, amikor a Liverpool megvette őt 2011-ben a Newcastle-től 35 millió fontért, ám finoman fogalmazva nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Carroll, amerre járt a Liverpoollal, mindig megkapta a magáét. 

Most Núnez is. Hogy mit? Szó szerinti fordításban inkább nem idézzük, aki akarja nézze és hallgassa meg:

Elég ránézni a két játékosra, kísérteties a hasonlóság Andy Carroll és Darwin Núnez között. Núnez is középcsatár, jelenleg ő a Liverpool legdrágább játékosa, s bizony adós a gólokkal. A Nottingham szurkolói ezen felbátorodva cikizték őt. De visszafelé sült el a kapanyél…

A Liverpool-drukkerek nem is voltak restek a válasszal:

Klopp is reagált az esetre

– Nem énekelnék ilyesmit, nem kockáztatnám meg, hogy felpiszkáljam Darwint! – felelte Klopp tréfásan, amikor szembesítették a közönség rigmusával.

S hogy mennyire fontos volt a Liverpool edzőjének a gól, a keservesen kivívott győzelem, arról az alábbi jelenet is árulkodik.

– Az olyan gólok mind elképesztően fontosak, amelyek három pontot érnek. Darwin Núnez nagyon megérdemelte – beszélt Jürgen Klopp részletesebben Núnezről a sajtótájékoztatón, ahol persze ismét szóba került a szurkolói rigmus. – Az emberek ezt mind gyakrabban éneklik, ez a legjobb módja annak, hogy azonnal lecsillapítsák őket. De persze hadd énekeljék csak, ha Darwin úgy reagál rá, mint ma. A gól előtt is voltak nagyon jó pillanatai. Ez volt az ő esélye is. Ahogy beállt, egyből játékba lendült a nekünk nyilvánvalóan nagyon nehéz meccsen.

Jürgen Klopp Szoboszlai Dominik teljesítményére külön nem tért ki, azt ecsetelte, milyen kemény a Liverpool menetrendje, nyilván ezért nem alakult jól az első félidő, de a csapata a másodikban ismét megmutatta az erejét.

Borítókép: Darwin Núnez és Jürgen Klopp a Nottinghamben megnyert találkozó után (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.