Gulácsi nagy gólt kapott, de nem fázott rá a Lipcse

Gulácsi Péternek szerencsére csak egy meccset kellett kihagynia, ő védte a vendégek kapuját a Bochum–RB Leipzig német labdarúgóbajnoki mérkőzésen. A hazaiak gyönyörű góljára a lipcseiek néggyel válaszoltak, besöpörték a három pontot. Az Union Berlinnek nem sikerült ugyanez, a fővárosiak Schäfer Andrással a csapatban 2-0-ra kikaptak hazai pályán a Borussia Dortmundtól.

2024. 03. 02. 14:37
VfL Bochum - RB Leipzig Gulácsi
02 March 2024, North Rhine-Westphalia, Bochum: Soccer: Bundesliga, VfL Bochum - RB Leipzig, Matchday 24, Vonovia Ruhrstadion. Leipzig goalkeeper Peter Gulacsi cannot prevent the 1:0. Photo: Bernd Thissen/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL German Football League and the DFB German Football Association, it is prohibited to utilize or have utilized photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequential images and/or video-like photo series. (Photo by BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

egy hete hasizomsérülés miatt kénytelen volt kihagynia az RB Leipzig–Bayern München Bundesliga-rangadót, Janis Blaswich védett a lipcsei szempontból 2-1-re elvesztett mérkőzésen. Néhány napja az RB Leipzig még arról számolt be, hogy Gulácsi Péter külön munkát végez, de szerencsére ez csak rövid ideig tartott. Megnyugtatónak hatott, hogy Marco Rose, a lipcseiek vezetőedzője a találkozó után kijelentette, nem is kérdés, hogy a következő meccsen ki véd: ha felépül, ismét Gulácsi élvezi a bizalmat

Gulácsi Péter, RB Leipzig, Bochum, bizalom, Marco Rose, Bundesliga
Gulácsi Péter hét közben még külön munkát végzett, mégis ő védett. Fotó: RB Leipzig

Így is történt, Gulácsi ott volt az RB Leipzig kezdőtizenegyében, csakúgy, mint a másik magyar válogatott játékos,  

A lipcseiek szempontjából nem indult jól a mérkőzés. Maximilian Wittek nagyszerű szabadrúgása a 7. percben Gulácsi kapujában kötött ki. A bekapott gól nem vette el a vendégek kedvét, már a 14. percben 1-1 volt az állás – igaz, csak átmenetileg, Xavi Simons gólját les miatt érvénytelenítették. Az öltözőbe viszont valóban 1-1-nél vonultak, Dani Olmo egyenlített ki a 30. percben.

A második félidőben belelendült az RB Leipzig, négy perc alatt három gólt rámolt a Bochum kapujába, ezzel lezárta a meccset.

Gulácsihoz és Orbánhoz hasonlóan is végig pályán volt csapata, az Union Berlin szombati mérkőzésén, ám a középpályásnak sok oka nem lehetett az örömre. A Borussia Dortmund mindkét félidőben szerzett egy-egy gólt, így elvitte a három pontot Berlinből.

Bundesliga, 24. forduló:

Union Berlin-Borussia Dortmund 0-2 (0-1)
VfL Bochum-RB Leipzig 1-4 (1-1)
SV Darmstadt-FC Augsburg 0-6 (0-5)
FC Heidenheim-Eintracht Frankfurt 1-2 (0-1)
FSV Mainz-Borussia Mönchengladbach 1-1 (1-0)
SC Freiburg-Bayern München 2-2 (1-1)
VfL Wolfsburg-VfB Stuttgart 18.30
    vasárnap játsszák:
1. FC Köln-Bayer Leverkusen 15.30
TSG 1899 Hoffenheim-Werder Bremen 17.30

Borítókép: Gulácsi Péternek egyszer túljártak az eszén (Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Bernd Thissen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.